Jutut Pelit & Viihde

Arvostelussa Stray

Kuva BlueTwelve Studio / Annapurna Interactive

BlueTwelve Studion kehittämä ja Annapurna Interactiven julkaisema kissaseikkailupeli Stray on yksi tämän vuoden yllättäijistä. Peli on julkaistu PlayStation 4 ja 5 -konsoleille sekä Steam-palvelussa (testattu PS5).

Peli kertoo kissalaumasta erilleen joutuneesta oranssista kissasta, jonka pitää löytää ulospääsy robottien asuttamasta kyberkaupungista – apunaan B12-dronerobotti.

Kaupunki ilman ihmisiä

Kuten edellä mainittu, kissan pitää löytää tie ulos. Kyseisessä bunkkeriin rakennetussa kaupungissa on aiemmin puhjennut eräänlainen rutto/tauti joka vei siellä asuneet ihmiset mennessään – jäljelle on jäänyt vain robotit jotka ovat alkaneet mimikoimaan ihmisiä.

Kaupunki ja sen eri alueet tarjoavat jokainen omanlaisensa tunnelman. Äänimaailma tarjoaa niin mystistä kuin pirteää tunnetta.

Rentoa pelaamista, runsaasti yksityiskohtia

Stray on pitkälti rentoon ja viihdyttävään pelaamiseen keskittyvä, se rakentuu mm. erilaisista pulma- ja sivutehtävistä.

Pelialueet ovat nykymittapuulla pienet, mutta tarjoavat kuitenkin runsaasti tutkittavaa.

Pelaaja voi hyödyntää kissalle tyypillisiä taitoja – niin tärkeitä kuin ei niin tärkeitä. Peliympäristöstä löytyy runsaasti erilaisia yksityiskohtia: voit mm. raapia sohvia, mattoja, ovia – tai pilata robottien shakkipelin hyppäämällä pelilaudalle. Hauskana yksityiskohtana on myös se, että robotit reagoivat kissan maukumiseen, tälle on dedikoitu oma näppäin.

Jokainen kissan omistava tunnistaa pelissä ilmenevät piirteet: kissa ei aluksi tykkää kun tämän päälle puetaan liivit jossa B12-dronerobotti matkustaa, sohvia on hauska raapia ja vatsan päälle on kiva hypätä torkkumaan ja kehräämään.

Tarinaltaan peli on suhteellisen lyhyt, se kertoo kuitenkin kauniin ja myös ikävänkin tarinan kaupungissa aiemmin asuneista ihmisistä, sen roboteista ja kissan seikkailusta. Aikaa kuitenkin saa kuluun pelialueiden tutkimiseen ja erilaisten sivutehtävien tekemiseen – ja onhan seikkaileva oranssi kissa suloinen jonka pariin palaa aina uudelleen.

Jätä kommentti