Jutut Vinkit

Boostaa WordPress-sivusi näillä lisäosilla!

WordPress
Kuva: WordPress.org

WordPressille on saatavilla tuhansia erilaisia lisäosia jotka tuovat uusia ominaisuuksia ja hyödyllisiä työkaluja sivullesi ja sen hallintaan.

Tämä blogi käyttää muutamia lisäosia, joilla sivun latautumista voidaan nopeuttaa huomattavasti.

Compress JPEG & PNG images – tekijä TinyPNG

TinyPNG:n tuoma ilmainen WordPress-lisäosa nimensä mukaan pakkaa JPEG- ja PNG-kuvia latauksen yhteydessä mahdollisimman tehokkaasti pitäen kuitenkin kuvan laadun hyvänä. JPEG-kuvat pakataan noin 40–60% pienemmäksi, PNG-kuvissa pakkaus on tehokkaampaa, jopa 80%. Kuvien pienempi tiedostokoko auttaa sivun nopeampaa latautumista, se myös säästää sivutilaasi. Itselläni kuvien pakkaaminen on säästänyt yli 30% tilaa (noin 16 megatavua) verrattuna pakkaamattomiin kuviin.

Olen huomannut, että PNG-kuvissa laatu pysyy erinomaisena kun vertaa tiedoston kokoon, JPEG-kuvissa pakkauksen huomaa jo helposti.

Mikäli sinulla on blogissasi pakkaamattomia kuvia, voit pakata ne kerralla lisäosan massatoiminnolla.

Lisäosan ilmaisversiossa kuvien latausmäärät on rajattu noin 100 kuvaan/kuukausi, maksullisessa versiossa rajoitusta ei ole. Lisäosan asentaminen vaatii API-avainkoodin, jonka saa rekisteröitymällä.

Katso WordPress-lisäosasivu.

WP Fastest Cache – tekijä Emre Vona

Tämä yksinkertainen ja tehokas välimuistijärjestelmä lisää WordPress-sivusi nopeutta kertaheitolla. Ilmainen WP Fastes Cache luo dynaamisista sivuista omat html-tiedostot, joita sivusto käyttää – tällöin sivuston ei tarvitse tehdä tietokantakyselyjä tai rakentaa PHP:n avulla sivuja, haluttu sivu ladataan yksinkertaisesti tiedostosta.

Lisäosa saattaa vaikuttaa negatiivisesti sivuston toimimiseen joillain osioilla, mutta itselläni ei tullut suurempia ongelmia.

Ilmaisversio ei sisällä kaikkia ominaisuuksia, mutta jo pelkästään sillä sivuston latautuminen nopeutuu huomattavasti. Ilmaisversiosta löytyy myös runsaasti eri asetuksia, maksullinen versio tuo toki niitä lisää.

Itselläni tämä lisäosa teki sivuston latautumisesta jopa kolme kertaa nopeamman.

Katso WordPress-ilisäosasivu.

Jätä kommentti