Jutut Mielipide

iPad Mini 2 ja iOS 11 – ei niin sulava kombo

Applen syyskuussa julkaisema iOS 11 teki iPadeista täysin uudenlaisia, enemmän tietokonemaisempia – iPadeja pystyy käyttämään nyt entistä tehokkaammin.

Olen kuitenkin huomannut, että oma iPad Mini 2 ei toimi aina niin sulavasti uuden käyttöjärjestelmän kanssa mitä ennen. Onhan se toki ollut tiedossa, että käyttöjärjestelmän vuosittain tuleva uusin versio hidastaa laitetta aina hivenen uusien toimintojen ja ominaisuuksien myötä, mutta aivan samankaltaista hidastelua en ole huomannut iPhone 5S-puhelimessani, josta löytyy kuitenkin Applen sama A7 prosessori.

Kumpikaan edellä mainituista laitteista eivät ole tietenkään aivan uusia, molemmat ovat julkaistu vuonna 2013.


Uuteen moniajonäkymään siirtyminen takkuilee aina ajoittain sekä sovellusten asentamisessa kestää tavallista kauemmin, esimerkiksi Google-hakukonesovelluksen pelkkä asennus vei 10 minuuttia. Laitteella on myös hetkellisiä vaikeuksia pitää Safari-selaimessa useampaa välilehteä ilman jumittelua.

Moni on kertonut iOS 11 olevan bugisin päivitys pitkään aikaan – tämän voin allekirjoittaa ainakin oman iPadini osalta, ongelmat toki ratkeaa tulevien korjauspäivitysten myötä, joten suurta huolta tästä ei ole.

Nykyinen iOS 11 saattaa jäädä A7 prosessoria käyttävien laitteiden (iPad Mini 2 ja 3, iPad Air ja iPhone 5S) viimeisimmäksi päivitykseksi, mutta ikinä ei tiedä mitä ensi vuosi tuo tullessaan.

 

Jätä kommentti