Jutut Mielipide

Lämpöpeitto talven varalle

Hankin syksyllä kylmenevien kelien varalle lämpöpeiton. Päädyin Ströme HB1 ‐fleecelämpöpeittoon, joka on hinnaltaan vastaavia tuotteita edullisempi. Nyt talven aikana lämpöpeitto on ollut mukava lisä.

Peitto on kooltaan 130 x 180 cm, eli se on tavallisen peiton kokoinen.

Lämpöpeitosta löytyy 11 eri lämpöasetusta, joten halutessaan peiton ei välttämättä tarvitse paahtaa täysillä. Lisäksi peitossa on automaattinen virrankatkaisu, joka katkaisee peitosta virran kolmen tunnin yhtäjatksoisen käytön jälkeen, tämä on kätevä lisä, jos peitto meinaa unohtua päälle.

Peitoa voi käyttää vaikka parvekkeella kevyilllä pakkaskeleillä, kunhan sen on asettanut suurimmalle lämpöasetukselle. Itse pidän peittoa yleensä juuri suurimmalla lämpöasetuksella.

Helppokäyttöinen

Lämmönsäädön ohjausyksiköstä löyty vain kaksi painiketta (on/off ja lämmönsäätö) ja näyttö, josta näkyy valittu lämpövastus.

Peiton käyttö ei siis vaadi sen suurempia ponnisteluita. Ohjausyksikössä oleva näyttö on kirkas, joten hämärässäkin siitä voi tarkistaa valitun lämpöasetuksen.

Pestävä?

Erikoista on se, että peitto voidaan pestä käsin vedellä, konepesua ei kuitenkaan suositella. Peitosta voi irroittaa sen virtajohto, joka helpottaa huomattavasti sen pesemistä.

Itse en ole vielä kokeillut peiton pesemistä, mutta tämä mahdollisuus vähentää huolta siitä, että peitto tulisi likaiseksi.

Pehmeä ja lämmin

Tuntuma peitossa on pehmeä, se ei ole kovinkaan paksu eikä näin ollen sisällä täytettä. Fleecekankaan sisällä on jonkinlainen muovikalvo, jonka välissä lämpövastukset kulkevat – tai ainakin näin ymmärtäisin.

Vaikka peitto ei ole yhtä paksu mitä tavalliset peitot, antaa se tietysti enemmän lämpöä vastusten myötä.

Lämpöpeiton ohjain on erittäin yksinkertainen.

Jätä kommentti