Jutut Maailmalta

Millainen on tuleva iPhone 8?

iPhone 8 huhuja
Netissä liikkuu runsaasti iPhone 8 -huhuja

Netissä on liikkunut runsaasti huhuja Applen tulevasta puhelimesta, ensimmäiset niistä ilmestyi jo viime syksynä. Tuleva iPhone 8 tai iPhone X (tai millä nimellä se nyt tullaan julkaisemaan) pitäisi sisällään ensimmäistä kertaa OLED-näytön, tämän näyttöteknologian on jo vuosia huhuttu tulevan iPhoneen, näyttö saattaisi myös kaartua reunoille (kuten Samsungin Galaxy Edge -malleissa), lisäksi puhelimeen on huhuttu tuttuun tapaan myös langatonta latausta.

Puhelimen päämateriaalit olisivat lasi ja teräs. Aiempi alumiinirakenne siis tultaisiin korvaamaan vahvemmalla teräsrakenteella. Apple siirtyi käyttämään 6s-puhelimessa (ja myöhemmin 7:ssä) vahvempaa alumiiniseosta, samankaltaista mitä Watch-älykellossaan, mutta nyt siirryttäisiin tätäkin vahvempaan. Omasta mielestäni tämä materiaalimuutos on tervetullut.

Yksi huhuista olisi tuttuun tapaan myös tulevan puhelimen hinta. Huhujen mukaan iPhone 8 hinta alkaisi 1 000 dollarista, kyllä, tuhannesta dollarista. Tätä on hieman vaikea uskoa. Jos hinta todellakin alkaisi tuosta summasta, sen tallennustilan vaihtoehto ei tällöin saisi alkaa 32 gigatavusta, vaan jostain aivan suuremmasta, kenties 256 gt?

Lisäksi joidenkin puheiden mukaan kyseisen puhelimen myyntipakkaus ei sisältäisi USB–lightning-kaapelia/laturia eikä audiokaapeli–lightning adapteria. Adapterin puuttumisen ymmärrän, mutta latauskaapelin/laturimen puuttumista en ymmärrä. Tämä ei ole kuitenkaan uusi juttu ettei laitteen mukana toimiteta laturia/virtalähdettä. Esimerkiksi New Nintendo 3DS/3DS XL ei tätä sisällä, vaan se on ostettava erikseen.

Huhuista vahvin on, että Apple julkaisisi iPhone 8:n rinnalla myös päivitetyt s-versiot: 7s ja 7s Plus. Omasta mielestäni tämä kuulostaa hieman hölmöltä, että samaan aikaan julkaistaan kokonaan uusi puhelin ja sen rinnalla uudet “ässäversiot”.

Syksyllä se nähdään, mihin suuntaan Apple vie puhelimiaan.

Jätä kommentti

2 kommenttia

  • Miehelläni oli noin vuoden ajan juurikin tämä iPhone malli työpuhelimena. Harkitsin itsekin sen hankintaa, sillä malli oli mielestäni esteettisen näköinen. Valitettavasti hän tiputti omansa asfalttiin ja näyttö halkesi.

  • Puolisollani oli työpuhelimena tuo iphone 8 ja tykkäsi kyllä kovasti. Hän on vain niin kömpelö noiden puhelimien kanssa, että niissä on aina näytöt hajalla. Mietin pitäisikö ehdottaa hänelle panssarilasia seuraavaan puhelimeen. Itse tykkään noista applen malleista, missä on käytetty terästä, se tuntuu jotenkin kestävämmältä.