Jutut

Muutto uuteen kotiin

Muutama päivä sitten aloitin muuton uuteen kotiini. Kaikki perustavarat, kuten vaatteet, astiat, sänky yms. saatiin roudattua nopeasti – oikeastaan koko muutto tapahtui hyvinkin nopeasti. Vaatehuoneessa kököttävät Ikean tyhjennetyt muuttolaatikot odottavat jo uutta käyttöään.

Nyt on alkanut ajanjakso, jolloin sisustan hiljalleen uutta kotiani. Vielä uupuu mm. ruokapöytä tuoleineen, kattovaloja, sohvapöytä, matot, peilit yms. Päätöksiä niiden suhteen on siis tehtävä, mutta kaikkea tarvittavaa ei aina muista.

Listan kärjessä on ruokapöytä sekä pyykinpesukone – ilman näitä elämä on hieman epämukavaa, varsinkin ilman pöytää kun aamupala pitää syödä seisten (unisena ei niin mukavaa) ja vaatteiden käsinpesukaan ei välttämättä luonnu.

Keittiö tekee kodin?

Keittiössä on vierähtänyt useampikin tunti kattiloiden ja astioiden paikalleen asettelussa, mitä mihinkin laatikkoon laitan? Keittiössä olen muutenkin viettänyt aikaa pelkästään sen ihailemiseen, etenkin integroitu astianpesukone (Ikean Medelstor) tuo edelleenkin hymyn kasvoilleni, sellaista haaveilin vuosia, ja nyt sen sain. Astianpesukone on suhteellisen hiljainen ja tekee sen minkä lupaakin: pesee astiasi.

Keittiön induktiotaso on hämmästyttävän nopea ja erittäin kätevä, se on Ikean Trevlig-mallia. Tason hipaisupainikkeet mietityttivät aluksi, mutta muutamien käyttöjen jälkeen ne ovat osoittautuneet todella käytännöllisiksi – ei ole nuppeja joita pitää varoa.

Myös uuni, sekin Ikeasta (Raffinerad), tekee tämäkin sen minkä lupaa ja vähän enemmänkin. Uunissa on lukuisia eri valmiita toimintoja, kuten leipä- ja pizzatoiminto sekä  grillitoiminto, olen kokeillut vain yhtä perus kypsennystoimintoa – joku päivä voisi syventyä näihin tarkemmin.

Tavarat hakee paikkaansa

Kyllä, tämä pitää paikkansa: tavarat etsivät vielä omaa paikkaansa. Se helpottunee kun olen saanut tarvittavat huonekalut ja löytänyt niille omat paikat. Vielä hieman ärsyttää, kun osa huonekaluista puuttuu, mutta uskon saavani kotini melkein valmiiksi tulevan kesän aikana. Kaikki sitten aikanaan.

Uusi koti alkaa hiljalleen tuntua kodilta.

Jätä kommentti