Jutut Mielipide Pelit & Viihde

PlayStation 4 vai Nintendo Switch?

Muutan viikon ajan minulla on ollut pelikonsolikuumetta. Jo vuoden ajan olen harkinnut PlayStation 4 hankintaa, mutta maaliskuussa julkaistu Nintendo Switch sai minut toisiin aatoksiin.

Olen pähkäillyt kumman konsolin hankkisin. PS4 houkuttelisi sen pelitarjonnallaan. Esimerkiksi Uncharted -pelisarjan neljäs osa sekä samaan sarjaan tuleva The Lost Legacy on herättänyt kiinnostukseni. Pelisarjan aiemmat osat löytyvätkin PS3’lta (PS Vita -versioita lukuun ottamatta).

Nintendo Switch kiinnostaisi sen monimuotoisuus. Laitettahan voi käyttää kolmella eri tavalla: perinteisesti TV’hen kytkettynä, käsikonsolina tai “tablettina” kickstandin avulla. Laitteen Joy-Con-ohjaimet on mahdollista irrottaa konsolista.

Myös Switchin pelitarjonta houkuttelee, etenkin The Legend of Zelda: Breath of the Wild sekä Super Mario Odyssey näyttävät kiinnostavilta.

Pelitarjonta?

Switchissä minua eniten mietityttää sen pelitarjonta. Vaikka sille on ja on tulossa kiinnostavia pelejä (kuten edellä mainitsin), tulee osa niistä saataville myös PS4’lle.

Esimerkiksi YouTubessa NihongoGamer pohti sitä, onko Switch portattujen pelien konsoli. Moni Switchin tämän hetkisistä peleistä ovat jo Wii U’lla nähtyjä.

Toki pelit halutaan julkaista mahdollisen monelle konsolille, tämä näkyy yleensä myynnissä, mutta yksinoikeudella julkaistut pelit tietyille konsoleille ovat mielestäni onnistuneimpia. Tällöin voidaan hyödyntää tarkoin konsolin eri ominaisuuksia.

Vielä on epäreilua vertailla pelien ja yksinoikeudella julkaistujen pelien määrää. PS4’lle yksinoikeudella julkaistuja pelejä on reilut 100 kappaletta, Switchillä määrä on vielä noin 40. Mutta kuten sanoin, on tätä lukua epäreilu verrata: Switch on ollut markkinoilla alle neljä kuukautta, PS4 taas noin neljä vuotta.

Ennemmin tai myöhemmin löytyvät molemmat konsolit hyllyltäni, mutta kumpi sinne pääsee ensin?

Jätä kommentti

Yksi kommentti

  • Kannataisi ostaa playstation koska se on parempi kuin nintendo ja sitä paitsi Nintendon pelit maksavat noin tuplasti enemmän kuin ps4:En ja samoin konsoli. Huonoa nintendo switch:issä on että jos et pelaa tv:ellä vain kontrollilla niin näet paljon huonommin kuin tv:estä kuin Playstationilla ei ole mahdollista pelata kontrollilla joka on myös hyvä joten suosittelen ostamaan playstationin