Jutut Mielipide

Supernopea laajakaista?

Monet, tai oikeastaan kaikki laajakaistoja myyvät palveluntarjoajat sanovat laajakaistaansa supernopeaksi, mutta onko se aina niin?

– Henkilökohtaisesti voin sanoa, että näin ei välttämättä aina ole.

Taloudessamme nimeltämainitsematon laajakaistan tarjoaja lupaa verkon nopeudeksi 24 Mbit/s –  tähän ei olla läheskään päästy, verkomme nopeus on parhaimmillaan 6 Mbit/s ja tällöinkin yhteys pätkii ties milloin. Pahimmillaan nopeus on vaivaiset 180 kilotavua/sekunti, siis melkeinpä saman verran mitä vuonna 1999, ehkä.

Suomessa jokaisella on oikeus saada kotiinsa tai yrityksensä toimipisteeseen moitteettomasti toimiva laajakaistaliittymä, joka on nopeudeltaan vähintään 2 Mbit/s. –Viestintävirasto

Yllä olevan fraasin voi tulkita monin tavoin, itse tulkitsen sen tarkoittavan sitä, että yhteys tulisi olla vähintään tuo 2.

Ongelma saattaa kuulostaa pieneltä, mutta paljon verkossa työtä tekevälle tämä on painajaismaista. Työn, jonka toimivalla verkkoyhteydellä tekee tunnissa, menee takkuilevalla yhteydellä monikertainen määrä – arvokasta työaikaa valuu siis hukkaan.

Viime aikoina tilanne on kuitenkin parantunut, tuo aiemmin mainitsemani 6 Mbit nopeus on yhä yleisempi, mutta edelleen nopeudet pyörivät alle 2 Mbit – hammasta siis pitää purra jatkuvien ongelmian kanssa.

Toivottavasti kaikki on toisin uudessa kodissani.

Oli pakko purkaa turhautumistani 😆

Jätä kommentti