Jutut

Tuulettimet hukassa

Tuulettimet ovat loppuneet useassa kaupassa.

Jo useita kuukausi kestänyt tavallista kuumempi kesä on puhuttanut monia. Hellerajoissa liikkuva lämpötila nostaa asuntojen sisäilman lämpöä huomattavasti. Kuuma kesä on näkynyt selvästi tuulettimien myynnissä.

Itse havahduin (liian myöhään) siihen, että tarvitsen sittenkin tuulettimen viilentämään kuumia kesäpäiviä. Kun lähdin etsimään itselleni sopivaa viilennyslaitetta, huomasin, että useassa myymälässä ja verkkokaupassa tuulettimet ovat loppuneet tai rajallisesti saatavilla. Joitain pieniä pöytätuulettimia on vielä jossain, mutta en näe niitä niin käytännöllisiksi.

Apu matkalla

Tilasin oskilloivan tornituulettimen jota näytti olevan vielä saatavilla verkosta, muutama päivä myöhemmin oli tämäkin malli myyty loppuun eikä sitä ollut enää saatavilla, tuulettimen hinta oli omasta mielestäni hieman korkea. Edullisemmat viilentäjät myytiin loppuun jo helteiden alussa.

Viimeisimmän tiedon mukaan kauppa josta tilasin tuulettimen odottaa vielä kyseistä tuotetta.

Ilmastointilaitteilla menekkiä

Kuten tuulettimien kohdalla, myös ilmastointilaitteilla on ollut tänä kesänä menekkiä. Osa laitteista ovat loppuneet kokonaan ja tulevat myyntiin uudelleen vasta ensi vuoden keväänä, osassa taas toimitusaika venyy elo–syyskuulle.

Harkitsin myös ilmastointilaitetta, mutta niiden hinnat ovat vielä melko kovia. Toki laitteita saa muutamalla satasella, nämä kuitenkin viedään heti käsistä.

Katsotaan ehtiikö tilaamani tuuletin helpottamaan kesän kuumuutta. Kesän lämmöstä pitää kuitenkin nauttia – vielä kun sitä on jäljellä.

// Päivitys 27.7. Sain tiedon, että tilaamani tuulettimen valmistaja ei pysty toimittamaan tuotteita enää tälle kesälle.

Jätä kommentti