Jutut

Unboxataan Amazon Echo Dot

Amazon Echo Dot
Kuva Amazon.

Itseäni on pitkään kiehtonut Amazonin virtuaaliavustaja Alexa, josta saa parhaimman hyödyn sen Echo-laitteilla (sekä muiden valmistajien Alexa-älykaiuttimilla).

Päätin siis tilata Saksan Amazonista toisen sukupolven Echo Dot -älykaiuttimen. Kyseistä kaiutinta myydään toki myös tietyissä suomalaisissa myymälöissä, mutta niiden mukana ei välttämättä tule EU-pistoketta.

Echo Dot on pienikokoinen älykaiutin. Se sisältää seitsemän mikrofonia joilla se tarkkailee annettuja komentoja. Laitteessa olevan Alexa-ääniavustimen voi aktivoida sanomalla Alexa, vaihtoehtoisesti komentosanan voi muuttaa esim. sanoiksi Amazon, Echo tai Computer. Alexa ei toistaiseksi ymmärrä suomea, joten sille pitää puhua englanniksi (myös saskan-, ranskan- ja japaninkieli on tuettu).

Kaiuttimella voi hallita kodin eri älytoimintoja (esimerkiksi iRobot Roomba -imuria), valoja ja muuta, toistaa musiikkia ja esittää erilaisia kysymyksiä. Sen avulla voi myös tehdä tehdä ostoksia Amazon-verkkokaupasta. Kautin vaatii Amazon Alexa -sovelluksen käyttöönotossa, sovelluksen kautta voi myös hallita laitteen eri toimintoja ja ominaisuuksia.

Teen laitteesta tarkemman arvostelun myöhemmin tänä vuonna.

Amazon Echo Dot

Echo Dot toimitetaan pienessä, kompaktissa paketissa – ei sinänsä mikään yllätys, sillä laite on itsestäänkin pieni kooltaan 32 x 84 x 84 mm.

Amazon Echo Dot

Paketin sisältä löytyy toinen paketti, jossa on omat lokeronsa laitteelle, virtalähteelle, virtajohdolle ja aloitusoppaalle.

Amazon Echo Dot

Kaikki tarvittavat osat on pakattu tiiviisti.

Amazon Echo Dot

Paketin sisältö: aloitusopas, Echo Dot -laite, virtajohto ja virtalähde.

Amazon Echo Dot

Echo Dot -laite edestä.

Amazon Echo Dot

Echo Dot -laite ylhäältä. Plus ja minus painikkeilla voi muuttaa voimakkuutta, mikrofonin voi kytkeä päälle/pois päältä vasemmalla olevasta painikkeesta, Alexan voi aktivoida oikealla olevasta painikkeesta (tällöin Alexaa ei siis tarvitse aktivoida erillisellä komennolla).

Laite takaa: microUSB (virta) ja AUX-ulostulo.

Amazon Echo Dot

Irroitettava microUSB -virtajohto ja 9 watin virtalähde.

Jätä kommentti