Jutut Mielipide

Unboxataan Elisa Viihde

Päätin tarttua Elisan tarjoamaan tarjoukseen jolla sain Elisa Viihde -palvelun noin parilla kympillä kuussa (normaalisti ~29€). Hinta on suhteellisen edullinen kun mukaan kuuluu myös 50 megatavun laajakaista, WLAN-reitittimellä se yltää reiluun 49 megatavuun (lähetys noin 10Mbps). Mukaan tuli myös kuukauden kokeilu Elisa Viihde Aitio -palveluun.

Tässä blogikirjoituksessa unboxataan kyseisen palvelun laitteet, myöhemmässä kirjoituksessa paneudutaan tarkemmin sen eri toimintoihin.

Pakkauksen sisältö

Elisa Viihde laitteineen ja kaapeleineen toimitetaan kätevän kompaktissa kantokahvallisessa pahvilaatikossa. Sen mukana tuleva ”viihdeboxi” on pieni musta laatikko, joka vie vähän tilaa TV-tasolta – laite tarvitsee kuitenkin tilaa ympärilleen passiivisen jäähdytyksen vuoksi. Mukana toimitetaan virtalähteen ja kaukosäätimen lisäksi myös antenni-, SCART-, ethernet- ja HDMI-kaapeli.

Minimissään riittää, että laite on kytketty verkkovirran lisäksi televisioon, kuvan voidaan toimittaa langattomasti internetin välityksellä.

Elisa Viihde

Kompakti pahvilaatikko joka sisltää kaikki tarpeelliset laitteet.

Elisa Viihde

Kantokahvallisen laatikon sisältä löytyy toinen laatikko ja selkeä aloitusopas.

Elisa Viihde -boxi, kaukosäädin, virtalähde ja kaapelit.

Mukana toimitetaan aloitusopas, ilmainen leffalippu vuokraamoon ja popcorneja.

Boxin takaa löytyy suhteellisen hyvät liitännät. Antenniliitäntää ei välttämättä tarvita, sillä TV-kuvan saa kokonaan myös internetin kautta.

Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö.

Jätä kommentti

7 kommenttia

 • Itse käytin 2 vuotta, kaapelimodeemi hukkas taajuuksia aina.

  Digiboksi jumitteli, pace. Hienoa jos voisit testata tuota, tietäisi onko mikään kehittynyt.

  • Hei, aiemmat kokemukset Elisa Viihteestä ovat 4–5 vuoden takaa. Tuolloin etenkin digiboxin toimivuus oli melko epävakaata ja jumittelua esiintyi jatkuvasti (myös vaihtokappaleissa).
   Tämä boxi ei ole jumitellut nyt ensimmäisen viikon aikana – hyvältä vaikuttaa. 👍
   Pitää vielä paneutua syvemmin eri toimintoihin.

 • Millä tekniikalla viihde toimii sinulla?

  Olen kuullut että VDSL2 olisi max 75 Mbps.

 • Päätin tarttua Elisan tarjoamaan tarjoukseen jolla sain Elisa Viihde -palvelun noin parilla kympillä kuussa (normaalisti ~29€).Itselläni netti maksaa 3€ ja se on rajaton,sen ”tarjous” ei ole yhtään edullinen.

 • Elisa viihde pitää tahalleen korkeat hinnat,jotta hän voi pitää ”hyvät tarjoukset”oikeasti ne on ihan huonot.

  • Harkitsin jo pitkään laajakaistan päivittämistä nopeampaan (taloyhtiön netti oli vaivaiset 2 mt/s). Pelkän netin päivittäminen 50 megatavuun olisi tuolloin ollut noin 12 euroa, joten itselleni Viihteen tarjous oli suhteellisen hyvä (lisäksi kanavien määrä kasvoi). 🙂

%d bloggaajaa tykkää tästä: