Jutut

Unboxataan iPhone XR

iPhone XR unboxing
iPhone XR on ehkä vuoden 2018 kiistellyin puhelin.

Apple julkaisi syyskuun tapahtumassaan kolme uutta iPhonea: iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR. Tässä blogikirjoituksessa unboxataan viimeisimpänä mainittu iPhone XR, joka saapui ennakkomyyntiin 19.10. Itse sain tilaamani valkoisen 64Gt mallin perjantaina 26.10., jolloin puhelin tuli myyntiin liikkeisiin.

Kyseessä on tämän vuoden iPhone-kolmikon edullisin malli, se sisältää lähes kaikki samat tutut ominaisuudet mitä kalliimat XS ja XS Max. XR eroaa muista malleista kuitenkin näytöllään, joka on Applen kutsuma Liquid Retina HD ‑näyttö (eli LCD tekniikalla toteutettu näyttö matalammalla 1792 x 828 tarkkuudella, 326 ppi) kun taas XS malleista löytyy korkearesoluutioisempi 458 ppi OLED-näyttö. XR-mallista ei myöskään löydy 3D Touchia eikä kaksoiskameraa. Kamera on kuitenkin sama mikä XS malleissa ilman telekameraa, joka mahdollistaa optisen 2x zoomin. Puhelimen runko on alumiinia, takapuoli lasia.

Kaikista kolmesta mallista löytyy Applen tuorein A12 Bionic -siru ja sama TrueDepth-kamera kasvojentunnistusta varten. XR-mallista löytyy 3Gt muistia, kun taas XS ja XS Max pitää sisällään 4Gt – käyttöön tämä tuskin vaikuttaa dramaattisesti.

Ensivaikutelmat iPhone XR:stä ovat äärimmäisen hyvät, näyttö on omaan silmääni tarkka (yksittäisiä pikseleitä ei erota) ja värit toistuvat erinomaisesti. Pelkkiä numeroita ei siis kannata tuijottaa.

Puhelin on melko kookas, se asettuu XS ja XS Maxin välimaastoon. Arvosteluani voi odotella vuoden 2019 puolella.

Puhelin on pakattu Applen tapaa minimalistiseen pakettiin

Paketin avattua esiin tulee ensimmäisenä käyttöönoton ohjelappuset, sekä tietysti Apple-tarrat.

Ohjelappusten alta esiin paljastuu iPhone XR koko komeudessaan.

Pakkaus sisältää puhelimen, Lightning EarPods -kuulokkeet, Lightning-kaapelin sekä 5W laturi.

Onko iPhone XR:n suomeksi iPhone kymmenen “är” vai ihan “äks är”, sama homma XS:n kanssa?

Jätä kommentti

2 kommenttia

  • Itse ostin myös tämän eilen ja huomasin myös, että puhelin on aika kookas. Sen takia ajattelin, että sen varmaan pudottaa herkemmin käsistään joten hankin heti iphonen kuoret ja panssarilasin myös. Ihan hyvältä vaikuttaa tähän asti.

  • Siskollani oli tämä iphone malli käytössä, kunnes onnistui tiputtamaan sen asfalttiin ja näyttö meni ihan säpäleiksi. Panssarilasi olisi voinut olla hyvä olla suojaamassa. Ja tuossa mallissa tuo takakannen lasikin voi olla aika helposti särkyvä.