Jutut Pelit & Viihde

Unboxataan Raspberry Pi 3

Unboxataan Raspberry Pi 34

Raspberry Pi 3 (Model B) on noin luottokortin kokoinen yhden piirilevyn tietokone, se julkaistiin helmikuussa 2016. Laite maksaa Suomessa noin 50 euroa, eli hinnalla se ei ole pilattu.

Laiteesta voi rakentaa/ sitä voi hyödyntää lähes missä tahansa – se tarjoaa hyvät mahdollisuudet mm. erilaisiin IoT järjestelmiin.

Raspberry Pi 3 toimitetaan pienessä pahvipakkauksessa, mukana toimitetaan pelkästään laite, muu tarvittava pitää hankkia erikseen. Jotta laitteen voi ottaa käyttöön, tarvitsee se myös mucroSD-muistikortin massamuistia varten, USB-virtalähteen (tähän käy esimerkiksi älypuhelimen laturi), näppäimistön (+ hiiren), näytön ja HDMI-kaapelin (näyttöä varten).

Hankin laitteelle myös mustan muovikotelon, joka suojaa komponentteja esimerkiksi mahdollisilta kolhuilta.

Tekniset tiedot

  • 1.2 GHz 64-bit ARM neliydinprosessori
  • 1 Gt RAM
  • 4 kpl USB 2.0 -portteja
  • HDMI, Ethernet ja 3,5mm jakki
  • microUSB (virtalähde)
  • Wi-Fi ja Bluetooth -yhteydet
  • microSD-muistikorttipaikka massamuistia varten (johon asennettu käyttöjärjestelmä, esim. Raspbian)

Jotta laitetta voidaan käyttää, esimerkiksi kotikäytössä, tulee siihen asentaa käyttöjärjestelmä. Asensin laitteelle tarkoitetun Raspbian -käyttöjärjestelmän, joka perustuu Debian-käyttöjärjestelmään (Linux). Järjestelmä tallennetaan muistikortille esimerkiksi Etcher-ohjelman avulla, joka on saatavilla Windowsille, macOS’lle ja Linuxille.

Raspberry Pi on käytössä melko kyvykäs laite, verkkoselaaminen onnistuu ongelmitta ilman ja laite tuntuu reagoivan nopeasti eri komentoihin. Testasin myös muutamia pelejä (mm. Minecraft), eikä niissä ilmennyt hitautta tai framedroppeja – toki mitä monimutkikkaammat ja graafisesti vaativammat ohjelmat ja pelit voivat olla laittelle haaste.

Vaikka laite onkin jo muutaman vuoden vanha, on se edelleen erinomainen työkalu mm. erilaisiin IoT-projekteihin. Raspberry Pi 4 julkaistaan hatarien huhujen mukaan vuonna 2019.

Kuvia

Raspberr Pi 3 box

Paketti edestä.

Paketti takaa.

Raspberry Pi 3 box

Pahvilaatikon sisältä löytyy toinen paksusta paperista valmistettu pussi, jossa itse laite on.

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3 -tietokone edestä.

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3 takaa.

Raspberry Pi 3 case

Raspberry Pi 3 -kotelo, hankittava erikseen.

Jätä kommentti