Jutut Mielipide

Uuden puhelimen vuosi?

Jo viime vuonna mietin uuden puhelimen hankintaa – lykkäsin kuitenkin sitä, sillä halusin nähdä mitä vuosi 2018 tuo tullessaan.

Tällä hetkellä käytän iPhone 5s -puhelinta, jonka hankin vuoden 2014 alussa, puhelin on ollut minulla siis jo 4 vuotta, itse malli on pian 5 vuotta vanha.

Puhelin toimii vielä moitteetta, mutta sen akku on tullut tiensä päähän tai on pian tulossa. Joudun lataamaan akkua 2–3 kertaa päivässä riippuen sen käytöstä, tämä alkaa olla jo hieman rasittavaa.

Tietysti voisin itse vaihtaa akun uuteen, sillä 5s-mallissa sen vaihtaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, mutta ehkä nyt on aika siirtyä uudempaan, puhelin on vieläkin tuettu malli.

Älypuhelimissa 4–5 vuotta on pitkä aika, tekniikka on tässä ajassa harpannut valtavan askeleen eteenpäin.

Mikä puhelin seuraavaksi?

Tämä kysymys ei ole niinkään vaikea. Koska käytän suurimmaksi osaksi Applen ekosysteemiä, olisi seuraava puhelin luonnollisesti Applen. Olen jonkin aikaa miettinyt iPhone SE -mallia, se on samaa kokoa nykyisen 5s-puhelimen kanssa.

SE-mallista olisi todennäköisesti tulossa maaliskuussa uudempi versio, joten se olisi hyvä varteenotettava vaihtoehto.

Itseäni kuitenkin kiinnostaisi nähdä, mitä Apple tuo syyskuussa markkinoille – voisi olla, että olisin valmis isompaankin puhelimeen, jos siis budjettini sen kestää.

Katsotaan mitä tämä vuosi tuo tullessaan!

Jätä kommentti