Mielipide

Vaatteita netistä?

GearBestin valikoimasta löytyy paljon erilaisia huppareita.

Jokin aika sitten kokeilin vaatteiden tilaamista kiinalaisesta verkkokaupasta GearBestistä.

Kyseisen kaupan valikoimaan kuuluu mm. puhelimet, tabletit, tietokoneet (elektroniikka yleisesti), kodinkoneet, vaatteet ja paljon muuta.

Nyrkkisääntönähän on, että vaatteissa valitset 1-2 koon suuremman, mitä ilmoitettu koko, sillä useimmiten kiinalaisissa verkkokaupoissa koot ovat eurooppalaisia pienempiä. Lisäksi kaupat tarjoavat usein myös “muunnostaulukon”, josta voi katsoa vastaavan koon.

Tilasin kivan näköisen paidan, jossa oli mukavan oloinen kaulus syyskelejä varten. Valitsin kooksi M-koon.

Perille tuli!

Paita saapui perille noin viikossa, mikä on suhteellisen nopea. Vaate saapui GearBest-verkkokaupan Euroopan varastolta.

Epäilin heti, että kyseinen vaatekappale on pieni – epäilykseni olivat totta. Paita oli erittäin pieni, vastasi ehkä eurooppalaisittain S–XS-kokoa, joten ei ihan istu päälleni

En kuitenkaan lähtenyt palauttamaan tuotetta, sillä menee kotipaitana, vaikka onkin hivenen pieni.

Toinen yritys

Päätin antaa kyseiselle verkkokaupalle uuden yrityksen ja laitan pari paitaa tilaukseen (paita ja t-paita), molemmat XL-kokoa.

Valitsin vaatteet eurooppalaisesta varastosta, josta ne tulivat jälleen noin viikon kuluessa, odotukseni eivät olleet korkealla.

Kuten odotin, olivat nämäkin vaatteet pieniä. Tälläkin kertaa vastasivat S–XS-kokoa. Vertasin juuri tullutta paitaa aikaisemmin tilaamaani, ja huomasin ettei niiden ko’oissa ollut mitään eroa, tämä paita oli oikeastaan jopa pienempikin.

T-paita sopii juuri ja juuri.

Lopputulos

Päätin, etten enää tilaa vaatteita kiinalaisista verkkokaupoista, vaan maksan suosiolla enemmän ja ostan suoraan eurooppalaisista kaupoista josta saan varmasti sen koon, minkä olen halunnut.

Saatan kuulosta hieman jyrkältä, vaikka olen tilannut vaan yhdestä kaupasta, mutta tällä säästän aikaa ja hermojani (ja ehkä rahaakin).

Kuitenkin kaapelit, jotkut pienelektroniikat ja muut tilaan jatkossakin tilanteen mukaan näistä kaupoista.

Laitoin juuri tilaukseen hupparin suomalaisesta vaatekaupasta, toivottavasti siinä koko on oikea.

Jätä kommentti