Vuosi sitten kesällä ostin JBL Pulse 2 bluetoothkaiuttimen. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikä tahansa peruskaiutin, vaan valotehosteilla höystetty kaiutin – laitetta siis ympäröi useat LED-valot.
Roiskesuojatun Pulse 2 bluetoothkaiuttimen voi yhdistää joko tietokoneeseen, puhelimeen tai tablettiin bluetoothin tai 3,5 mm kuulokeliitännällä.
Takaa löytyvät kaikki tarvittavat painikkeet laitteen kontrolloimiseen: virta, bluetooth, väriefektin valinta, äänenvoimakkuuden säädin, JBL Connect -painike jolla sen voi yhdistää toiseen JBL-kaiuttimeen sekä play/pause -painike. Lisäksi laitteen takaa löytyy AUX- sekä USB (lataus) -liitäntöjen paikat. Painikkeiden pinnat ovat lähes tasaiset, joten harmiksi niitä ei sormituntumalla erota toisistaan.
Laitteen etupuolelta löytyy ainoastaan prisma-anturin painike sekä mikrofoni, jos laitetta haluaa käyttää kaiutinpuhelimena (yhdistettynä puhelimeen).
Kaiuttimen sisältä löytyvä 6 000 mAh akku takaa jopa 10 tunnin äänentoiston ilman valotehosteita, valojen kanssa toisto tippuu 5 tuntiin (valmistajan ilmoittama).
Kaiuttimen molemmissa päissä on kumimainen pehmuste, jonka ansiosta kaiutin ei liiku edes kovemmalla volyymilla.
Ääni
Koska kyseessä on kaiutin, on ääni (tietysti) olennainen osa sitä. Pulse 2:n sisältä löytyy kaksi kappaletta kaiuttimia – ne eivät ole kuitenkaan laitteen päissä, vaan oikeastaan keskellä.
JBL Pulse 2 tarjoaa vahvasti bassomaisen äänen, joka joissain tilanteissa kuulostaa miellyttävältä, mutta joskus hieman liian ylikorostettuna. Koska kaiutin on kauttaaltaan pyöreä, voi sitä pitää (turvallisesti) vain pystysuunnassa, tällöin sen alla oleva alusta toimii niin ikään “vahvistimena”, osa äänestä purkautuu sen päistä.
Laitteesta saa ääntä irti enemmän kuin riittävästi, joten volyymiä siinä riittää.
Äänenlaatu on bluetoothkaiuttimelle hyvää, hyvin pienellä äänenvoimakkuudella musiikin taustalla saattaa kuulua heikkoa kohinaa, mutta vain silloin kun volyymit ovat lähellä nollaa – mitä ne harvemmin ovat.
Valoefektit
JBL Pulse 2:n ehkäpä tärkein ominaisuus äänen lisäksi ovat tietysti sen tarjoava näyttävä valoshow! Laitteesta löytyy tarkalleen ottaen 12 erilaista väririkasta valoefektiä, jotka tuovat jokainen omanlaista tunnelmaa. Efektit eivtä kuitenkaan toimi musiikin mukaan, vaan täysin sattumanvaraisesti.
Kaiuttimen valoefektejä (sekä muita toimintoja) voidaan hallita myös JBL Connect -sovelluksen kautta, sovellus on saatavilla iOS- ja Android-laitteille.
Laitteen takaa löytyvien kontrollien lisäksi löytyy myös prisma-anturi, jolla voi “skannata” haluaman värin heijastettavaksi kaiuttimen pintaan. Anturi antaa suuntaa-antavat väriskaalat, joten se ei ole niin tarkka mitä toivoisi, ihan kiva lisä kuitenkin – silloin kun sitä käyttää.
Pukinkonttiin?
JBL:n Pulse-sarjan kaiuttimet ovat hauska vaihoehto perinteisille bluetoothkaiuttimille. Pulse 2 -kaiuttimen saatavuus on kuitenkin melko heikko, sillä JBL esitteli vuoden alusta uuden Pulse 3 -kaiuttimen joka eroaa huomattavasti kakkosversiosta tarjoten entistä syvemmän valoshown sekä IPX7-luokituksen (vesi- ja pölytiivis).
Plussat ja miinukset
+ Ääni
+ Valoefektit
+ Laadukas rakenne
+ Akun kesto
– Tunnottomat painikkeet
– Prisma-anturi ei ole niin tarkka
– Valot eivät synkkaa musiikin kanssa