Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Arvostelussa Ratchet & Clank

Päädyin hankkimaan PlayStation Store -kaupasta Ratchet & Clank -pelin (PS4), se oli saatavilla ilmaiseksi PlayStation Plus -jäsenille. Kyseessä on re-make alkuperäisestä vuoden 2002 Ratchet & Clank pelistä (PS2). Kyseessä on värikäs huumorilla maustettu tasohyppely- /seikkailu- /toimintapeli joka on myös vanhemmankin ihmisen mieleen.

Ratchet & Clank kertoo Ratchet-nimisestä Lombaxista (fiktiivinen eläinrotu) ja Clank-nimisestä viallisesta sotilasrobotista, jonka alus tippuu Ratchetin kotiplaneetalle tämän paettua tehtaalta. Kaksikko pääsee Galaksien vartijoiksi, jota Ratchetin esikuva Kapteeni Qwark johtaa. Paraivaljakko lähtee estämään päävihollisen Drekin suunnitelmaa rakentaa superplaneettaa tuhoamalla muita planeettoja.

Pelin tarina on pitkälti sama mitä alkuperäisessä versiossa, jos oikein muistan niin uusi versio lainaa tarinaa myös pelisarjan muista osista (pelisarjan muita pelejä tuli pelattua viimeksi 2005 -joten muistikuva voi olla virheellinenkin). Peliin on tuotu runsaasti lisämateriaalia alkuperäisestä poiketen, pelissä kerätään mm. holokortteja, joilla on mahdollista saada uusia aseita. Tarina kerrotaan teoriassa Kapteeni Qwarkin näkökulmasta.

Sarjakuvamaisen värikäs maailma

Pelin maailma on hauskan värikäs ja mielenkiintoinen. Vaikka eri planeettojen alueet eivät ole kovinkaan laajoja, sisältävät ne silti runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten esimerkiksi kaupunkien yläilmoissa lentävät alukset tai horisontissa häämöttävät asteroidit. Ympäristössä on paljon erilaisia rikottavia kohteita joista saa kerättyä pultteja – pultit toimivat pelin valuuttana joilla pelaaja voi ostaa uusia aseita.

Jokaisella planeetalla on oma teemansa, tämä heijastuu niin tehtäviin, ympäristöön, äänimaailmaan ja hahmoihin.

Jotain vanhaa, jotain uutta

Pelistä löytyy kaikki vanhat tutut elementit, mitä alkuperäisestäkin. Yksi oma suosikkini on ollut aseiden päivittäminen ja niiden kehittyminen. Kuten ensimmäisessäkin PlayStation 2:n osassa, myös PS4:n uudessa versiossa aseiden kehittyminen on tehty mielenkiintoiseksi.

Clank-pelihahmo kehittyy myös matkan varrella, hän saa itselleen mm. potkurit ja myöhemmin “rakettisiivet” joilla parivaljakko voi liitää pitkiäkin matkoja yläilmoissa.

Ympäristössä on paljon yhtenäisyyksiä alkuperäiseen osaan nähden: jos on PS2:n osaa pelannut, tulee tässä osassa muistot mieleen.

Yksi kompastus

Kuten alkuperäisessäkin versiossa, myös tässäkin ongelmaksi koituu läpipeluun jälkeinen pelattavuus. Kun pelin on ensimmäisen kerran pelannut läpi, aukeaa Haastetila, joka on vaikeusasteeltaan hieman vaikeampi. Haastetilassa pelaajan on mahdollista ansaita entistä enemmän pultteja tuplakertoimella sekä saada entistäkin tehokkaampia aseita (Omega-aseet).

Kuitenkin kun pelin pelaa kokonaan läpi, ei ympäristöön jää enää vihollisia, keräilyesineitä tai muuta mielenkiintoista tutkittavaa.

Virkistävä re-make

Vaikka kyseessä onkin vanha tuttu Ratchet & Clank, on se silti yhtä virkistävä ja pirteä mitä alkuperäinenkin. Jos kuitenkin omistat PS2:n version, ei PS4:n re-make tuo siihen paljoakaan uutta – paitsi päivitetymmät grafiikat. Peli on puhuttu suomeksi, joten se sopii myös perheen pienimmille.

 

Jätä kommentti