Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Arvostelussa Sony PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0 ‐pelikuulokkeet

Huh mikä otsikko!

Minulla on ollut melkein nyt kaksi viikkoa käytössä Sony PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0 -pelikuulokkeet. Älä anna nimen häiritä, kyseessä on mutkattoman kätevät taittuvat pelikuulokkeet.

Hankin kyseiset kuulokkeet aiemmin hankkimani “halppiskuulokkeiden tilalle”, joissa mikrofoni oli erittäin huono.

Pelaan paljon The Last Of Us -pelin verkkomoninpeliä, joten sitä varten kunnolliset pelikuulokkeet tulevat tarpeen. Kuulokkeet toimivat niin PS3 kuin PS4-pelikonsoleilla.

Kuulokkeet eivät ole edullisimmasta päästä, niiden hinta (esimerkiksi Verkkokaupassa) on 89,90€.

Kuulokkeista löytyy muutamia painikkeita, kuten säädöt volyymille, chat/peliäänten suhteelle, mykistys sekä virtanäppäin johon on yhdistetty kaksi profiiliasentoa. Painikkeet ovat juuri siellä missä niiden ajatteletkin olevan, joten harvemmin tulee väärä painiketta painettua.

Kuulokkeista löytyvät myös microUSB-portti latausta varten, sekä normaali 3,5mm audioliitin, jolloin kuulokkeita voi käyttää myös esimerkiksi tietokoneella tai puhelimella.

Äänitilat

Kuulokkeissa on kaksi äänitila-asetusta, asetuksessa 1 kuulokkeet toimivat “tavallisella” moodilla, asetuksessa 2 kuulokkeet käyttävä niihin ladattua haluamaa “äänitilaa” joita voi ladata PlayStation Storesta.

Tuo äänitila voi olla esimerkiksi The Last Of Us -peliä varten luotu, jolloin kuulokkeet nostavat paremmin eri äänet esiin.

Toimivat myös tietokoneella

Pelikuulokkeet ovat suunniteltu käytettäväksi PS3 ja PS4 -pelikonsoleilla (sekä PS Vita), mutta koska kuulokkeista löytyvät myös erillinen 3,5mm audioliitin, voi niitä käyttää myös muissa laitteissa, tosin ei langattomasti.

Itselläni tämä on osoittautunut käteväksi ratkaisuksi, mutta musiikin äänimaailma näissä kuulokkeissa ei ole parhain, nämähän ovat pelikuulokkeet – tämä on toki makuasia.

Kuulokkeet peleissä

Itselleni avautui täysin uusi pelimaailma näiden kuulokkeiden myötä. Pelien erilaiset ääniyksityiskohdat, etenkin ne mitä televisiosta ei kuule, toistuvat hyvin – pelit tuntuvat, tai oikeastaan kuulostavat nyt täysin erilaisilta.

Pelikokemus näillä kuulokkeilla nousee täysin uusiin ulottuvuuksiin, siitä on myös hyötyä esimerkiksi moninpeleissä kun kuulee vihollisen hiiviskelyt.

Kuulokeista löytyy myös sisäänrakennettu mikrofoni, jolla voi käydä chat-keskusteluita esim. moninpeleissä. Mikrofoni nappaa hyvin puheäänen ilman ulkoisia häiriöääniä (mitä edullisemmat kuulokkeet tekevät innokkasti).

Mikrofonin nappaamassa äänessä on tosin ajoittain pientä “metallimaista” vivahdetta.

Rakenne

Kuulokkeet ovat rakenteeltaan (yllätys) muovia, mutta laadukasta sellaista. Netissä liikkuvissa arvosteluissa mainitaan usein, että kuulokkeiden saranat hajoavat helposti, mutta saranoihin kohdistuvaa rasitusta voi huomattavasti vähentää sillä kun niitä ei taita – näin olen itsekin tehnyt.

Vaikka kuulokkeet eivät ole vastamelukuulokkeet, vaimentamat ne melko hyvin ulkopuoliset äänet. Toki erilaiset kolahdukset ja puheääni tulee hieman läpi, mutta tämä ei ainakaan itseäni haittaa.

Loppusanat

Jotta tämä arvostelu ei paisuisi uuvuttavan pitkäksi, on tässä siivistettynä omat mielipiteeni kuulokkeista.

Mikäli etsit monipuolisia kuulokkeita selkeällä äänellä ja mikrofonilla, ja sellaisia jotka toimivat niin PS3 kuin PS4 -pelikonsoleilla, ovat nämä kuulokkeet mainio valinta, jos niiden suolainen hinta ei haitta. Toki löydät myös muutamaa kymppiä edulisemmin muita vaihtoehtoja, jos hinta osoittautuu liian kovaksi.

Jätä kommentti