Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Arvostelussa Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Mario ja hänen uusin tuttava Cappy-hattu lähtevät pelastamaan prinsessaa Peachia ja Cappyn siskoa Browserin kynsistä.

Odyssey tuo Super Marion näyttävästi Nintendo Switchille hyödyntäen monipuolisesti konsolin ominaisuuksia.

Tarina

Peli alkaa muistakin Super Mario -peleistä tutulla tavalla: Marion arkkivihollinen Bowser kidnappaa prinsessa Peachin, tavoitteenaan pakottaa prinsessan naimisiin tämän kanssaan.

Mario päättää (tietysti) pelastaa prinsessan Bowserin kynsistä.

Pelin alussa Mario tippuu Cap Kingdom -kaupunkiin menettäen ikonisen punaisen hattunsa. Kaupungissa elää hatunomaisia olentoja – täällä Mario tutustuu Cappyn joka hyppää tämän mukaan seikkailuun. Cappu haluaa pelastaa siskonsa, jonka Bowser on myös kaapannut.

Kaksikon seikkailu etenee lukuisien eri maailmojen läpi. Yksi näistä on New Donk City, joka on saanut vaikutteita New Yorkin kaupungista.

Hatulla iso rooli

Cappy on pelin yksi keskeisimmistä hahmoista/ominaisuuksista. Mario pystyy heittämään hatun bumerangimaisesti käyttäen tätä aseena.

Lisäksi Cappy-hattuhahmolla voi ”kaapata” vihollisen ja ohajata tätä – jokaisella kaapattavalla vihollisella on omat ominaisuutensa.

Virkistävän monimuotoinen maailma

Super Mario Odyssey -pelin eri maailmat ovat kukin omanlaisensa: värikkäitä, vauhdikkaita ja mielenkiintoisia. Vaikka kaikki alueet eivät ole niin suuria, riittää niissä pelattavaa.

Peli ei ole aivan suoraviivaista Mariomaista hyppimistä, vaan usein pelaajan pitää päätellä, miten mihinkäkin pääsee: pitääkö esim. käyttää Cappy-hahmon voimia avuksi, jotta tietyn seinän läpi pääsee

Rentoa ajanvietettä

Odyssey on peli, jota ei välttämättä pidä ottaa niin vakavasti – vaikka sitä on pidetty yhtenä parhaana Mario-pelinä.

Vaikka usein eteen voi tulla tilanteita, jotka kirjaimellisesti ärsyttävät, pääty ratkaisu aina hauskaksi ja viihdyttäväksi – pelissä on vaihtelevasti vaikeusastetta.

Jätä kommentti