Jutut

#Asuntoremontti

Tällä hetkellä minulla käynnissä on kattava asuntoremontti. Asuntoni remontoidaan lattiasta kattoon, kaikki pinnat uusiksi.

Paljonko tähän olen varannut aikaa? Aluksi ajattelin että kaksi kuukautta riittää – no riittihän se, mutta valmista tässä ajassa ei läheskään tullut. Kului toiset kaksi kuukautta ja nyt taitaa olla menossa jo kolmas “kaksi kuukautta”. Aikaa siis on mennyt lähes puoli vuotta tai ylikin.

Rakentamisessa ja remontoimisessa nyrkkisääntönä on ollut kertoa budjetti kolmella – minun neuvoni on kertoa aika, vähintään kolmella.

Kuten alussa mainitsin, asunnossani menee kaikki pinnat uusiksi. Tähän sisältyy keittiö, joka käytännössä rakennetaan kokonaan uusiksi, olohuoneen, eteisen ja makuuhuoneen seinät tasoitetaan ja maalataan ja lattiaan asennetaan uusi laminaatti, myös katto saa uuden maalipinnan.

Edellä mainituista työvaiheista jo suurin osa on saatu tehtyä, enää uupuu keittiön kalusteiden asennus sekä laminaatin asennus listoineen. Paljolta tämä ei kuulosta, mutta etenkin keittiöön kuluu huomaamattoman paljon tunteja, joten kuukaudessa näitä ei tehdä. Jäljellä oleviin töihin olen varannut sen kuuluisan kaksi kuukautta.

Keittiön hankin Ikeasta – hintaan sisältyy kaikki mahdollinen: kaapit, tasot, tiskiallas, uuni, keittotaso, tiskikone, jääkaappi ja niin edelleen.

On mahtavaa, kun asunnosta saa sellaisen kuin haluaa! Tämä auttaa jaksamaan vaikka aikataulu tuntuu venyvän ja venyvän…ja venyvän. Suurin syy tähän on toki se, että remonttia on tullut tehtyä enimmäkseen viikonloppuisin, arkisin aikaa tähän on vain muutama tunti.

Innolla odotan sitä hetkeä, kun pääsen kantamaan ensimmäiset huonekalut asuntooni. Joitain uusia huonekaluja on tullut jo hankittua, esimerkiksi sohvan olen jo valmiiksi hankkinut, se odottaa huonekaluliikkeessä toimittamisen vahvistamista. Vasta muuttovaiheessa sen tosin vasta huomaa, mitä kaikkea pitääkään hankkia.

Kaikkea ei kannata tehdä yksin

Olen saanut valtavasti apua lähipiiriltäni, tästä olen kiitollinen, sillä yksin kaikkea ei pysty tekemään yhtä ripeästi. Esimerkiksi noin 10 m² keittiön lattian saumaamiseen ja puhdistamiseen menee noin 5 tuntia, yksin tähän olisi mennyt tuplasti enemmän aikaa, apu on siis kultaakin arvokkaampaa.

Naapurit tykkää!

Naapurini ovat muutamaan otteeseen tulleet pimputtamaan ovikelloa milloin mistäkin syystä. Tämän toki ymmärrän, sillä en itsekkään jaksa kuunnella tämän remontin tuottamaa ääntä puolta vuotta. Taloyhtiön idioottimaisissa säännöissä mainitaan, ettei remontteja saisi tehdä sunnuntaisin eikä kello 20 jälkeen – nuo säännöt hidastavat selvästi, myönnän toki että näistä on poikettu muutamia kertoja.

Milloin valmista?

Nyt viimeisin asettamani deadline on maaliskuun 31. päivä, siihen suhtaudun tosin varauksella sillä aikataulu on muuttunut jo liian monta kertaa – katsotaan miten käy!

Jätä kommentti