Jutut

Edgessä on särmää

Microsoft Edge
Edge korvasi muinaisen Internet Explorerin.

Windows 10:n mukana tullut Microsoftin uusi Edge-selain korvasi vanhan ja huonosta maineesta tunnetun Internet Explorerin. Itse olen noin vuoden verran tehnyt ajoittaista tuttavuutta kyseiseen selaimeen, eniten sitä olen käyttänyt Surface-tabletilla.

Ässä hihassa

Edge erottuu muista kilpailevista selaimista sen omilla uniikeilla toiminnoillaan, kuten esimerkiksi verkkomerkinnöillä, joilla voi tehdä omia merkintöjä verkkosivuun ja tallentaa ne täten OneNote-palveluun sekä nopeilla jako-ominaisuuksilla.

Selain toimii kieltämättä hämmästyttävän nopeasti eikä verkkosivuja selatessa ole tullut vastaan suurempia ongelmia.

Ajoittaista kompurointia

Välilehtien esikatselukuva jää ajoittain jumiin.

Edgessä on joitain pieniä ongelmia, jotka ajoittain häiritsevät selauskokemusta. Esimerkiksi usein välilehtien esikatseluikkunat jäävät “jumiin”, jolloin vain välilehden sulkeminen auttaa – ei iso ongelma, mutta silti ärsyttävä.

Selain saattaa myös ajoittain näyttää, että verkkosivu olisi ladattu vaikka ruudulla ei näkyisikään mitään, lisäksi välilehdissä olevat verkkosivut saattavat kadota ilman mitään syytä. Kaiken lisäksi välilehden otsikkoteksti saattaa näyttää tekstiä “Odotetaan vastausta kohteesta…” vaikka sivu olisikin jo latautunut.

Virtapihi

Ylivoimaisesti Edge loistaa sen virtapihiydestään. Tabletilla käyttäessä esimerkiksi ero Firefoxiin tai Chromeen on huomattava. Siinä missä Firefox syö virtaa maha täydeltä, Edge pärjää puolet vähemmällä.

Jätä kommentti