Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Kokemuksia Telia TV:stä

Telia TV

Muutin jokin aikaa sitten asuntoon, jossa on Telian taloyhtiölaajakaista. Kuten Elisalla, on myös Telialla tarjous jolla saa Telia TV -palvelun edullisempaan hintaan (mikäli taloyhtiö kuuluu Telian piiriin).

Unboxausta Telia TV:stä en tehnyt, sillä mukana toimitetaan lähes samanlaiset tarvikkeet, mitä Elisa Viihteessäkin. Elisa Viihteen unboxauksen voit lukea tästä.

Laitteisto ja toiminnot

Telia TV:n digiboxi on kompaktin kokoinen noin CD-levyn kokoinen ja kahden tulitikkurasian paksuinen laite. Laite on äärimmäisen kevyt, joten esimerkiksi kankea HDMI-kaapeli saattaa vetää laitteen paikaltaan.

Laite ei lämpiä käytössä niin paljon mitä voisi luulla, mutta aivan ahtaaseen tilaan sitä ei silti kannata laittaa. Laite kykenee näyttämään UHD-laatuista kuvaa (3840×2160).

Telia TV -palvelulla on mahdollista tallentaa sarjoja pilveen myöhempää katsomista varten. Tallenteita ja kanavia voidaan katsoa myös erillisellä sovelluksella, esim. puhelimesta. Ohjelmia on mahdollista aloittaa alusta, vaikka sen pariin pääsisi kesken lähetyksen.

Tavallisia televisiokanavia voidaan katsoa joko suoraan kaapelista/antennista tai verkon välityksellä langattomasti tai ethernet-kaapelilla. Lisäksi tarjolla on erillisiä sovelluksia, kuten YouTube – laitteella on mahdollista katsoa myös suoratoistopalveluita kuten Netflix tai HBO Nordic.

Yllätyksenä minulle oli, että mukana toimitettavalla kaukosäätimellä voidaan ohjata myös itse telkkaria.

Päivittäinen käyttö

Vaikka en ole laitetta ihan päivittäin käyttänyt, on se täyttänyt odotukseni, ne käytännössä olivat vain tallennus ja tv.

Telia TV:n käyttöliittymä vaati aluksi pientä totuttelua, se ei ole ehkä kaikista loogisin, mutta ajan myötä sen kanssa on oppinut elää.

Hakutoiminto suoratoistopalveluissa tuntuu toimiman vajavaisesti, jos sarjan nimen kirjoittaa suoraan hakukenttään, ei se sitä aina löydä – sarja pitää etsiä kirjainluettelosta.

Telia TV -kuvake

Telia TV -sovellus on kokenut käytön aikana suuria parannuksia, viimeisimpänä koko sovellus uudistui paljon selkeämmäksi, nyt perinteisestä ohjelmaoppaasta näkee myös tulevian päivien ohjelmat – enää niitä ei tarvitse selata vain yksi kanava kerrallaan.

Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö.

Jätä kommentti