Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Fortnite Battle Royale tarjoaa viihdykettä pitkäksikin aikaa

Fortnite

Epic Games julkaisi syyskuussa 2017 Fortnite -pelin, joka sisältää ilmaisen Battle Royale -pelimuodon.

Battle Royale -pelimuodossa pelaat joko yksin, kaksin tai neljän osallistujan tiimissä muita pelaajia vastaan. 100 pelaajaa laskeutuu saarelle haluamaansa paikkaan ja taistelevat keskenään. Saarelta löytyy erilaisia aseita ja ympäristöstä voi kerätä eri materiaaleja esimerkiksi suojalinnakkeen rakentamiseen.

Ainoa ase, joka pelaajilla on heti alussa on hakkuu, tämä on tarkoitettu esim. puiden kaatamiseen tai kallion louhimiseen joista saa itselleen rakennusmateriaaleja.

Pidin aluksi Fortnitea vain ylihypetettynä pelinä (ja pidän sitä edelleen), päätin kuitenkin mielenkiinnosta kokeilla sitä. Kesti muutama (kymmen) kerta ennen kuin pääsin sisään pelin ideaan. Huomasin viettäneeni aikaa pelin äärellä yhä enemmän ja enemmän.

Peliä pelatessa pelaajat ansaitsevat kokemuspisteitä ja nousevat uusille tasoille. Tasoilla edetessä pelaaja voi saada erilaisia palkintoja.

Peli jaettu kausiin

Tämän kirjoituksen hetkellä peli on yltänyt kauteen 4. Yksi kausi kestää noin 70 päivää, jokaisella kaudella on oma teemansa. Kauden päätyttyä pelaajien kokemustasot nollaantuvat ja peli alkaa ns. alusta uudella kaudella.

Tasojen nollaantuminen oli itselleni aluksi hieman hämmennys, mutta oikeastaan se käy järkeen.

Kutistuva pelialue

Pelialue on suhteellisen laaja, kun ajattelee että sinne laskeutuu 100 pelaajaa. Pelialueen saarta, jonne pelaajat laskeutuvat, ympäröi myrsky, jonka silmässä pelaajien tulee pysyä.

Myrskynsilmä pienenee aina muutamien minuuttien välein, tämä pitää huolen siitä, että jäljellä olevat pelaajat löytävät toisensa. Mikäli pelaaja jää myrskyyn, menettää tämä elämää. Myrskynsilmä voi kutistua jopa niin pieneksi, että sen keskelle mahtuu vain yksi talo.

Rakenna linnake tai naamioidu puskaksi

Pelaaja pystyy hakkuulaan louhimaan ympäristöstä kiveä, puuta ja metallia. Ympäristöstä löytää aseiden ja ansojen lisäksi myös tarvikkeita: esimerkiksi naamion, jolla pelaaja voi naamioitua puskaksi.

Louhimilla materiaaleilla pelaaja voi niistä rakentaa esimerkiksi portaita joilla kiivetä vuorten päälle tai rakentamalla itselleen linnakkeen puolustautumista varten.

Ilmainen houkuttelee maksamaan

Koska peli on ilmainen (Battle Royale), sisältää se runsaasti ostettavaa lisäsisältöä kuten lisätehtäviä, erilaisia hahmoja, liitimiä ja eleitä. Lisäsisältöä ei kuitenkaan tyrkytetä pelaajalle, mutta siitä mainitaan useassa paikassa – itse pelattavuuteen ostettava sisältö se ei paljoakaan vaikuta (paitsi lisätehtävät).

Esimerkiksi Battle Pass etuuden hankkineet voivat ansaita pelin edetessä V-Bucks-kolikoita, joka on pelin sisäinen valuutta. Näillä kolikoilla pelaaja saattaa pystyä ostamaan Battle Passin seuraavalle kaudelle, eli tämän saisi käytännössä ilmaiseksi.

Battle Royalen pelaaminen ei vaadi PS Plus tai Xbox Live Gold -jäsenyyttä, jäsenet voivat kuitenkin saada joitain pieniä etuja.

Osata ei tarvitse

Pelaaja voi päästä erissä jopa toiselle sijalle tekemättä mitään. Itselleni on käynyt monesti näin kun olen vain piileskellyt puiden ja kivien takana naamioituneena puskaksi. Voittaakseen erän pitää pelaajan kuitenkin kukistaa viimeinenkin jäljellä oleva vihollinen.

“Kuumailmapallobussi” kuljettaa pelaajat saaren ylle.

100 pelaajaa hyppää lentävästä bussista ja liitävät haluamaansa paikkaan saarella.

Pelialueen kartta

Pelaaja voi naamioitua puskaksi, jolloin vastustajat eivät välttämättä huomaa.

Saarelta voi löytää lähes mitä tahansa

Kukkuloiden päältä näkymät ovat kauniit.

Jätä kommentti

Yksi kommentti