Jutut Pelit & Viihde

Fortniten 5. kausi starttasi

Fortnite Season 5

Epic Gamesin Fortnite-pelin uusi 5. kausi alkoi heinäkuun 12. päivä. Kauden myötä peli sai lukuisia päivityksiä – niin isoja kuin pieniäkin. Kausi päättyy tämän tiedon mukaan syyskuun 25. päivä.

Uusia alueita

Fortnite Season 5 mapKauden myötä peliauleeseen tuli uusia alueita jotka korvasivat osittain vanhoja:

  • Paradise Palms (korvasi Moisty Miren)
  • Lazy Links (korvasi Anarchy Acresin)
  • Viikinkikylä (ilmestynyt kartan länsipuoleiselle vuorelle)
  • Vehreämpi Dusty Divot (aiemmin alueella ei ollut runsasta kasvillisuutta)

Paradise Palms on kartan kaakkoisosassa olevaa aavikkoaluetta. Alueelta löytyy mm. kartingrata, alueen nimensämukainen palmuinen kaupunki, kanjoneita ja paljon muuta.

Fortnite season 5. Paradise Palms

Pelaaja hyppäämässä Paradise Palms -alueelle.

Lazy Links sijaitsee alueen pohjoispuolella. Kyseessä on eräänlainen golf-pelialue josta on mahdollista löytää myös uudet ATK-ajoneuvot.

Viikinkikylä löytyy Snobby Shoresin ja Greasy Groven välissä olevan vuoren kukkulalta. Kyseessä on pieni kevyen lumisateen omaava pikkukylä, täältä löytyy myös runsaasti tarvikkeita sisältäviä aarrearkkuja.

Dusty Divot ei kokenut vehreyttä suurempaa uudistusta. Alueella kasvaa nyt enemmän puita ja muuta kasvillisuutta. Dusty Divotissa oleva “tutkimuslaitos” on hylätyn näköinen.

Ajoneuvot saapuivat!

Fortnite ATKJo pitkään on epäilty Epic Gamesin tuovan ajoneuvot Fortniteen, näistä ensimmäiset olivat ostoskärryt, joilla pelaaja pystyy liikkumaan nopeammin. Kauden 5 myötä peliin saapui All Terrain Kart -ajoneuvot (lyhyesti ATK).

Nämä nelipaikkaiset golfkärryt ovat käteviä ja suhteellisen nopeita. Koska kärryissä on paikka neljälle, mahtuu siihen koko nelihenkinen tiimi. Ostoskärryjen tapaan myös ATK-ajoneuvot voivat hajota liiasta vahingosta.

Ajoneuvoja löytyy mm. Lazy Links, Flush Factory ja Paradise Palms -alueilta.

Repeämät

Pelin 4. kauden lopulla tapahtuneessa raketin laukaisussa taivaalle ilmestyi iso repeämä. Tapahtuman myötä alueelle syntyi myös pienempiä repeämiä, esimerkiksi Tomato Towniin. Kauden 5. myötä näistä “repeämistä” pelaaja pääsee nopeasti yläilmoihin, ne toimivat tavallaan kuten laukaisualustat (launchpad).

Jätä kommentti

Yksi kommentti