Jutut Pelit & Viihde

Fortniten 8. kausi starttasi

fortnite season 8 title

Fortniten uusi ja odotettu kahdeksas kausi alkoi torstaina 28.2. Kauden teema on merirosvot.

Pelaajilla oli mahdollisuus saada uuden kauden Battle Pass ilmaiseksi, edellisen kauden lopulla julkaistujen tehtävien avulla.

Muutoksia pelialueeseen

Varmastikkin usea on odottanut pelialueen uudistuvan, kahdeksas kausi toi siihen isojakin muutoksia. Vaikka alue on edellen sama, löytyy sieltä tulivuoren kupeesta uusi merihenkinen Lazy Lagoon ja mayapyramidien innoittama Sunny Steps. Tulivuori sekä Sunny Steps korvasivat Wailing Woods -alueen, Lazy Lagoon tuli Lazy Links -alueen tilalle.

Lentokoneet poistuivat, tilalle kanuunat

Viime kaudella tulleet lentokoneet poistuivat, tilalle saatiin lähes yhtä monipuolisesti käytettävät kanuunat (eli tykit).

Kanuunoilla voi tietysti ampua, niitä voi liikuttaa (lähes ostoskärryjen tapaan) sekä niillä voi ampua itsensä (tai kaverin) lentoon. Seitsemännen kauden lopulla tulleet leijuntalaudat säilyivät.

Muuta pientä

Monet pelaajat huomasivat mm. köysiratojen määrän vähentyneen huomattavasti. Lisäksi useiden aseiden äänitehosteita on muutettu radikaalisti (mm. raketinheitin ja Assault Rifle).

Apex Legends -pelistä tuttu ”pingaus” on saapunut myös Fortniteen, tällä toiminnolla voi ”pingata” esimerkiksi eri aseita tai varusteita – tämä on hyödyllistä jos tiimipelaajilla ei ole mikrofonia käytössään.

Party Assist -toiminnolla pelaaja(t) voivat asettaa jonkun viikko- tai päivätehtävän ns. ”avustukseen”, jolloin kaikki tiimissä olevat pelaajat osallistuvat tehtävän tekemiseen. Jos esimerkiksi tehtävänä on saada osuma kahdella eri aseella saman pelin aikana, voi tiimiläinen ottaa tehtävän toisen osuuden itselleen – tai kaikki.

Mukana on tuttuun tapaan uusia asuja, asusteita ja emoteja.


fortnite season 8 loading
Latausruutu noudattaa uuden kauden teema.
fortnite season 8 volcano
Pelialueen koillisosa on muuttunut. Wailing Woodsia ei enää ole.
fotnite season 8 volcano
Pelaaja sukeltamassa tulivuoren sisään.
fortnite season 8 free battle pass
Battle Pass oli mahdollista saada ilmaiseksi, mikäli oli suorittanut edellisen kauden lopulla olleet tehtävät.

Jätä kommentti