Jutut

Joulu tuli, joulu meni, ähky jäi

Joulu saapui tänä vuonna aikaisemmin mitä osasin odottaa, tuo kuulostaa hölmöltä. Tämä vuosi on mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin ja pian onkin jo vuosi 2018.

Tänä vuonna en oikein ehtinyt valmistautua jouluun ja sen tuloon, joulukuusen ja muutaman jouluvalon toki sain laitettua, mutta perinteistä “joulufiilistä” en itselleni heti saanut, aattona se tuli hiljalleen. Joulun vietin perheen parissa.

Kuten aiempinakin jouluina, tänäkin vuonna tuli jouluähky kaikista tarjolla olevista syötävistä. Aiemmista vuosista oppineena, tällä kertaa opin hillitsemään itseni ja söin vain sen verran mitä oikeasti jaksan. Tuo jouluähky tuli enimmäkseen kaikista makeisista ja leivonnaisista – yksi kun ei riitä. Ähky on ehkä tullut jo perinteeksi?

Itsensä ähkyyn vetäminen tapahtuu vahingossa. Minulla on tapana olla kaksi kuukautta ilman makeaa ja muutenkin elää aiempaa terveelisemmin, jolloin jouluna syöminen lähteä lapasesta. Kahdessa kuukaudessa kuitenkin tottuu niukempaan ja makeattomaan ruokavalioon, joten jouluna yht’äkkinen makean syönti voi yllättää vatsan.

 

Joulu voi ajoittain tuntua tältä.

Jätä kommentti