Jutut Mielipide

Makutestissä Kit Kat Matcha -suklaapatukat

Japanissa Kit Kat -suklaapatukat ovat suosittuja, maassa on valmistettu yli 300 eri makuvalikoiman Kit Kattia sitten vuoden 2000. Makuja on niin tavanomaisia kuin länsimaalaisittain hieman erikoisia, yksi näistä on Matcha vihreän teen maku – joita päätin suuren kiinnostuksen innoittamana kokeilla.

Tilasin kyseiset Kit Katit Amazon-verkkokaupasta suoraan Japanista, kahden pakkauksen setillä oli hintaa hieman yli 8 euroa, toimitus oli ilmainen. Yhdessä pakkauksessa on 13 yksittäinpakattua suklaapatukkaa, patukoiden paino on noin 11 grammaa – yhteispainoa yhdelle paketille kiertyy noin 150 grammaa.

Makuna matcha

Näiden Kit Kattien makuna on jo edellä mainittu matcha, joka on japanilainen hienoksi jauhettu vihreä tee. Pakkausta avatessa hajusta tulee ihan ensimmäisenä mieleen leivinjauhe, mutta se muuttuu nopeasti teen hajuksi. Patukat ovat vihreitä, joka vahvistaa entistä enemmän niiden maun olevan vihreää teetä jopa ennen maistamista.

Suklaan maussa on selkeästikin vihreän teen vivahdetta, jos ei ole vihreää teetä ennen juonut, voi maku olla aluksi melko radikaalikin. Suklaassa maistuu myös paljon valkosuklaan maku (kaakaovoi?). Maussa on myös suolaisen ja makean yhdistelmää, etenkin jälkimaun olen huomannut olevan hennosti suolainen.

Itse juon paljon teetä, niin myös vihreää teetä. Nämä Matcha Kit Katit löysivät heti tiensä suosikkilistalleni.

Pakkaus edestä.

Pakkaus takaa.

Yksittäinpakattu suklaapatukka.

Vihreä matcha-suklaapatuka.

 

Jätä kommentti