Jutut Mielipide

Kuivaava pyykinpesukone – kätevä arjen apulainen

LG kuivaava pyykinpesukone

Olen nyt muutaman viikon ajan käyttänyt pyykinpesukonetta joka osaa myös kuivata vaatteet, siis pesukone ja kuivausrumpu samassa paketissa. Koska kylpyhuoneeni on ahdas, oli valikoima melko niukka.

Päädyin hankkimaan LG:n FH2U2HDM1N -kuivaavan pyykinpesukoneen, älä anna mallinumerohirviön säikäyttää, pesukone on todellakin toimiva peli.

LED-näyttö

Näytöltä näkee jäljellä olevan ajan sekä meneillään olevan toiminnon (ylärivi).

Hankkimani pyykinpesukoneen syvyys on vain 44cm, joten se mahtuu hyvin ahtaaseen kylpyhuoneeseeni. Vaikka tuo syvyys kuulostaakin pieneltä, on pesukoneen rumpu suhteellisen iso, 41 litraa. Pesukoneeseen mahtuu 7 kiloa vaatteita, mutta jos haluaa käyttää kuivaustoimintoa, voi rumpuun laittaa 4 kilon edestä – mikä on yksinelävälle enemmän kuin riittävä.

Kun pesukoneen käynnistää, soittaa se hauskan lyhyen melodian, sama pätee myös pesuohjelman päättyessä – niitä ei voi olla huomaamatta.

Tässä blogikirjoituksessa raapaisen vain pesukoneen pintaa, syvemmän kirjoituksen teen myöhemmin, ettei tästä kirjoituksesta tule kilometrien pituista.

Hiljainen myös kuivatessa

Pyykinpesukone on mahtavan hiljainen, myös kuivatessa. Kone ei myöskään tärise tai heilu niin paljon mitä pyykinpesukoneet yleensä, toki linkouksen alkaessa voi pientä tärinää ilmetä, mutta sekin on lähes äänetöntä.

Kuivaustoiminnossa isoin ääni on vain puhaltimen aiheuttama humina, joka ei ole niin häiritsevä. Mukava yllätys oli se, että kone ei kuumene ulkopuolelta (paitsi luukusta) kuivaustoimintoa käyttäessä, toki se tuo kylpyhuoneeseen lämpöä.

Runsaasti toimintoja

Ohjelmavalikko

Eri ohjelmia löytyy runsaasti. Pesukoneen mukana tuli myös suomenkielinen ohjelmataulu, joka kiinitetään vanhan päälle.

Pyykinpesukoneessa on runsaasti erilaisia toimintoja, kuten esimerkiksi kirjo, pika, urheiluvaatteet, puuvilla, hygienia yms. – itse olen käyttänyt vasta kirjoa.

Useampaan pesuohjelmaan saa lisättyä kuivauksen ja kuivauksen pituuden, sen saa toki myös pois käytöstä. Pesukoneessa ei tosin ole erillistä kuivausohjelmaa, eli jos haluat erikseen kuivata vaatteet, siihen ei ole tietääkseni mahdollisuutta.

Pesuohjelman pituus riippuu kuivausohjelmasta. Itselläni pesu+kuivaus on kestänyt hieman alle 4 tuntia, pelkkä pesu on tietysti huomattavasti nopeampi.

Kuivaus toimii!

Nyt päästään siihen, miksi hankin juuri kuivaavan pyykinpesukoneen. Älkää haukkuko minua laiskaksi, en pidä erillisistä kuivaustelineistä (vaikka sellaisen omistankin), joten kuivaava kone tuli tarpeeseen.

Kuivaustoiminto todellakin toimii! Toki sen tehokkuus riippuu siitä, kuinka paljon peset pyykkiä (maksimi kuivausmäärä on se 4 kiloa) ja siitä kuinka pitkän kuivauksen haluat. Nyt pesemäni pyykkierät ovat olleet lähes aina kaappikuivia, toki vaatteet ovat hetken höyryisiä (kuin saunassa olleita), mutta se katoaa vaatteista nopeasti.

Etenkin pyyhkeet ja lakanat on kätevä pestä kuivaustoiminnon kanssa, sillä niitä on ärsyttävä ripustaa erikseen kuivumaan, samalla ne saa vaikka heti käyttöön.

Jotkut sanovat, että kuivaavat pesukoneet kuluttavat vaatteita – tähän en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta siinä on pointtinsa: pyöriihän vaatteet rummussa tavallista pesua pitempään.

Kirjoitus ei ole LG:n sponsoroima.

Jätä kommentti

2 kommenttia

  • Ai että, tämä olisi kyllä unelma. Itse olen harkinnut uutta pyykinpesukonetta pitkään. Jääkaappi menee ilmeisesti huoltoon kohta niin pitää ensin odottaa mikä tuomio siitä tulee. Erityisesti tuo ajastus ja pesuajan näyttö ois tärkeitä juttuja.

  • Kuivaava pesukone olisi kyllä hyvä. Mutta olen jo tottunut viemään pyykit kuivaushuoneeseen taloyhtiössä. Meillä kotona ei oikein ole tilaa kuivattaa pyykkejä.