Jutut Pelit & Viihde

Kuusnelosta kehiin!

Nintendo 64 ja Rayman 2

Päätin pitkästä aikaa viettää hetken Nintendo 64 -pelikonsolin parissa. Konsoli on kököttänyt TV-tason alahyllyllä Super Nintendon kaverina ja ollut jo pitkään käyttämättömänä, kuten edellä mainittu SNESkin.

Internetin maailmasta konsolille (kuten muillekin) löytyy vielä runsaasti myynnissä olevia pelejä, käytettyjä ja jopa käyttämättömiä. Ostin konsolille Rayman 2 -pelin, jota tuli lapsuudessa hetki pelattua PS1-versiona.

Koska N64 käyttää pelimoduuleja (puhekielessä pelikasetti), toimii edellä mainittu Rayman 2 -peli moitteetta. Grafiikat ja peliympäristöt näyttävät upeilta, kun huomioi pelin olevan vuodelta 1999, toki ne eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia, mutta tuovat muistoja lapsuudesta. Peli osaa hyödyntää Expansion Pak -muistilaajennusta, joka tarjoaa tavallista paremman grafiikan – tämän huomaa!

Mielenkiintoinen ympäristö

Tämän tekstin kirjoitushetkellä olen noin puolessavälissä peliä. Tähänastiset tasot ovat olleet monipuolisia ja tarpeeksi haastavia, ei kuitenkaan liian vaikeita (kun ottaa huomioon pelin suositusiän).

Kuten aiemmin mainitsin, Expansion Pak -muistilaajennusta hyödyntävän pelin grafiikka kaunista ja peliympäristö mielenkiintoista. Usein jään kääntelemään pelin kameraa vain siksi, että voin ihastella ympäristöä ja sen yksityiskohtia.

Pelattavaa riittää, sillä jokaista tasoa kohti on vielä bonustaso. Pelitasoja on tietämäni mukaan 49.

Turhautumista aiheuttaa Nintendo 64’n tavallista erikoisempi ohjain. Jos analoginen sauva olisi ristiohjaimen kohdalla, olisi pelattavuus huomattavasti parempaa – ohjain tuottaa tuskaa kaikissa niissä peleissä, joissa ohjaus tapahtuu muun kuin ristiohjaimen kautta.

Pelit melko edullisia, vielä

Oma konsolini ei ole niin hyvässä kunnossa mitä Wikipedian

Rayman 2 peliä varten ostin samalla myös Controller Pakin, joka on ohjaimeen kiinnitettävä muistikortti, tähän korttiin tallentuvat pelitallenteet. Controller Pakin ja Rayman 2 -pelin yhteishinnaksi tuli noin 40€ + toimitus, mikä ei ole paha hinta, sillä vanhojen pelien hinnat nousevat joka vuosi.

Seuraavaksi Nintendo 64’lle kiikarissa ovat mm. pelit GoldenEye 007, Donkey Kong 64 sekä Resident Evil 2.

Jätä kommentti