Jutut Mielipide

Olenko tee vai kahvi -ihminen?

Coffee Beans
Kahvia vai teetä?

Välillä kaupan kahvi- ja tee -osastolla alan miettimään, olenko enemmän tee vai kahvi -ihminen. Heti suoralta kädeltä voin sanoa, että juon teetä huomattavasti enemmän mitä kahvia. Teetä kuluu parhaimmillaan noin 10-20 kuppia viikossa, kun taas kahvia juon 2–7 kupillista.

Arjen tee

Tee on minulle enempi “arkinen” lämmin juoma, jota litkin aina aamuisin ja iltaisin töiden jälkeen. Olen kuitenkin tarkka siitä, millaista teetä juon: perus normitee ei uppoa minuun. Viimeisimpänä teelöytönä on Clipper nimisen valmistajan luomuteet, etenkin sen vihreä tee eroaa huomattavasti muiden vihreistä tee’istä. Tämä vihreä tee on “pehmeän” ja täyteläisen makuista – pyydän heti anteeksi, sillä en hallitse kulinaristien sanastoa.

Kahvilla yläpuolelle

Kahvi taas on minulle se lämmin juoma, kun haluan nousta näin tylsästi sanottuna arjen yläpuolelle. Kahvia nautin etenkin viikonloppuisin. Kuten teen kohdalla, minulle ei kelpaa perus “arkikahvi”, vaan pyrin kokeilemaan erilaisia laatuja ja paahtoja. Tällä hetkellä suosikkikahvini on erittäin tummaksi paahdettu Paulig Café Parisien. Kahvia en tykkää valmistaa perinteisen tylsällä suodatinkeittimellä, vaan käytän siihen pressopannua, tällä kahvista saa juuri sellaista kuin haluaa. Olen kuitenkin harkinnut mokkapannun tai perkolaattorin hankintaa.

Jätä kommentti