Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Pari kuukautta PlayStation 4 -pelikonsolin kanssa

Nyt on vierähtänyt kaksi kuukautta PlayStation 4 -pelikonsolin kanssa. Olen hankkinut sille jo muutamia pelejä, kuten: Grand Thieft Auto V, Uncharted 4 ja Uncharted: The Lost Legacy.

Pelikonsoli on toiminut erittäin hyvin, eikä se ole (ainakaan vielä) kertaakaan jumahtanut. PS4 on saanut tänä aikana jo muutamia järjestelmäpäivityksiä, viimeisin järjestelmäpäivitys 5.0 tuli jokin aika sitten tuoden runsaasti uusia ominaisuuksia ja uudistuksia.

PlayStation 4 on tullut näiden muutaman kuukauden aikana hyvin tutuksi. Käyttöliittymä, josta mainitsin edellisessä PS4-blogikirjoituksessani, on osoittautunut todella toimivaksi ja käteväksi, jopa paremmaksi mitä PS3-pelikonsolissa nähty XMB-valikko.

Tallennustila kysymysmerkki

Itselläni on 500Gt malli, PS3-konsolissa tämä on paljon, mutta PS4’n kohdalla asia ei ole näin yksinkertainen. Koska pelit asennetaan suoraan konsolin kiintolevylle, voi yksittäinen peli viedä jopa 60Gt tallennustilaa – tällöin konsolin tallennustila täyttyy nopeasti.

Omassa PS4-konsolissa on tallennustilaa jäljellä enää alle 300Gt, tällä tahdilla kiintolevy on täysi jo ensi kesänä, joten 1 teratavun malli (noin 1024 Gt) olisi parempi vaihtoehto paljon pelaavalle. Onneksi Sony on tehnyt PlayStation 4’n kiintolevyn vaihtamisen todella helpoksi.

Miellyttävä kokemus

PlayStation 4 on enemmän kuin pelikonsoli, se on viihdekeskus – toki samaa voi sanoa PS3’sta.

PS4’lle on saatavilla runsaasti pelien ohella myös erilaisia sovelluksia, jotka nostavat käyttökokemuksen rimaa korkeammalle. Tietysti myös PS3’lle on saatavilla sovelluksia, mutta niiden toimivuus ei ole yhtä sulavaa tai nopeaa.

Sony on onnistunut tuomaan jokaisella uuden sukupolven pelikonsolillaan aina jotain uutta, myös PlayStation 4 on sellainen.

Jätä kommentti