Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Testissä Nintendo Pro Controller -peliohjain

Switch Pro Controller

Nintendo Switchin mukana tulevat Joy-Con-peliohjaimet eivät ole käyttömukavuudeltaan parhaimmat, mutta ajavat hyvin asiansa käytettäessä Grip-kahvan kanssa. Nintendo Pro Controller antaa huomattavasti paremman pelikokemuksen. Ohjaimen laatutuntuma on hyvä ja jämäkkä.

Ohjain on Joy-Coneja suurempi ja muodoltaan “perinteisempi” peliohjain. Ulkomuodoltaan se muistuttaa Xboxin langatonta ohjainta.

Suurempi akku

Ohjaimessa on 1300 mAh suuruinen akku, tämä on huomattavasti suurempi mitä yksittäisen Joy-Con-ohjaimen 525 mAh. Suurempi akku takaa Nintendon virallisen tiedon mukaan 40 tunnin toiminta-ajan, joka on tuplasti pitempi mitä Joy-Conin 20 tunnin.

Suurempi akku tarkoittaa myös pitempää latausaikaa: Pro Controller vaatii 6 tunnin latausajan (tyhjästä täyteen) kun taas Joy-Conien latausaika on 3.5 tuntia. Lataaminen tapahtuu mukana toimitettavan USB-C-kaapelin (A to C) avulla.

Pro Controller pitää sisällään lähes samat ominaisuudet mitä Joy-Conit, ainoastaan infrapunakamera puuttuu.

Ergonomisesti parempi

Ohjain on muotoilultaan suurempi. Pituussuunnassa se on samaa kokoa mitä Joy-Conit yhdistettynä grippikahvaan, mutta ohjaimen paksuuden ja muotonsa ansiosta siitä saa huomattavasti paremman otteen.

Näppäimet ovat luonnollisesti suuremmat mitä Joy-Coneissa ja ne on sijoiteltu väljemmin. Kooltaan näppäimet hieman suuremmat mitä esim. PS4:n DualShock-ohjaimessa.

Näppäinten painallustuntuma voisi olla selkeämpi, vaikka ne antavatkin “klikkaustuntuman”, voisi itse painalluksen liikerata olla vähän syvempi. Olkanäppäimet ovat mukavan suuret ja erottuvat.

Analogiset “tatit” antavat selkeästi tarkemman ohjauksen suuremman liikeradan ansiosta. D-pad, eli ristikko-ohjain on klassisesti muotoiltu, jossa nuolinäppäimet ovat yhtenäiset (Joy-Coneissa nämä ovat erillään).

Lähes yhtä hyvää yleistuntumaa Pro Controller ei tuo mitä esimerkiksi DualShock 4 -ohjain.

Ohjaimen “kämmentuet” (eli ulokkeet missä kämmen lepää) saisivat olla enemmän DualShock-ohjaimen kaltaiset – nämä toki ovat makuasioita, mutta omassa käytössä huomasin pikkusormien usein puutuvan jo 30 minuutin pelisessioissa.

Kämmentuissa on myös melko isot saumat jotka voivat ajan kuluessa kerätä irtolikaa, saumoja ei kuitenkaan huomaa ohjaimen käytössä, eli ne eivät hankaa.

Lopuksi

Yleisesti kerrottuna Nintendo Pro Controller on mainio lisä Nintendo Switcille. Se tuo huomattavaa mukavuutta verrattuna Switchin perinteisiin Joy-Coneihin nähden.

Ohjaimen suurin kompastuskivi on kuitenkin sen korkea 69,90 € hinta.

Switch Pro Controller
Switch Pro Controller ja Joy-Con-ohjaimet
Switch Pro Controller ja Joy-Con-ohjaimet
Switch Pro Controller, Joy-Con-ohjaimet ja PS4 DualShock 4 -ohjain
Switch Pro Controller, Joy-Con-ohjaimet ja PS4 DualShock 4 -ohjain

Jätä kommentti