Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Uncharted: The Lost Legacy – seikkailu uusilla päähenkilöillä

Uncharted: The Lost Legacy

Muutama viikko sitten sain päätköseen Uncharted 4 -pelin. Heti sen perään aloitin saman pelisarjan uusimman osan: The Lost Legacy.

Alun perin The Lost Legacy suunniteltiin Uncharted 4 -pelin lisäosaksi, mutta siitä syntyikin kokonaan itsenäinen peli aloittaen uuden jakson kyseiseen pelisarjaan.

Pelissä ei nähdä aiemmista osista tuttua Nathan Drakea, vaan pääosissa ovat Chloe Frazier sekä Nadine Ross, toki Nathanin veljellä Sam’illa on pieni rooli. Chloe on tuttu jo Uncharted 2 ja 3 peleistä, Nadine teki ensiesiintymisensä pelisarjan neljännessä osassa.

Uudet päähahmot tuovat mukavan freesauksen pelisarjaan, vaikka ovatkin tuttuja edellisistä osista sivurooleistaan.

Pelimaailma

Pelimaailma sijoittuu tällä kertaa Intiaan. Ympäristö on tietyissä tilanteissa hyvinkin avoin, ympäristö on rakennettu myös todella mielenkiintoiseksi yksityiskohtia myöten. Luvassa on siis tuttua Uncharted-seikkailua: kaunista ympäristöä, runsaasti kiipeilyä ja räiskintää, joidenkin mielestä tämä on hyvä juttu, joidenkin mielestä ei.

Pelissä vastaan tulevat erilaiset temppelit, monumentit ja rauniot ovat todella näyttävän näköisiä ja ympäristöltään laajoja. Maisemat ovat kauniita ja niitä on tietysti mukava katsella.

Hahmot

Tarina avaa pelaajalle hyvin pelin päähenkilön Chloen taustoja, joista ei sen kummemmin ollut mainintaa aiemmissa peleissä, tämä luo eräänlaisen suhteen pelaajan ja hahmon välille. Peli antaa myös kevyttä taustatietoa Nadinesta, vaikka tämä esiintyi Uncharted 4 -pelissä vastustajapuolen hahmona. Peli itsessään on myös eräänlainen tarina ystävyydestä ja lojaalisuudesta.

Chloe ja Nadine ovat kuin vastakohdat toisistaan: Chloe on rento ja ottaa asiat ”iisimmin”, kun taas Nadine on hieman tiukkapipoinen ja vakava – hän kuitenkin oppii Chloen elämäntapoja pelin edetessä.

Sam Draken taustoja ei sen kummemmin kerrata, sillä tämä esiintyi myös pelisarjan edellisessä osassa, jossa kerrattiin Nathanin ja Samin lapsuutta.

Ääniroolit ovat tuttua Unchartedia: luonnolisia ja mukavaa seurattavaa, ääninäyttelijät osaavat hyvin uppoutua rooliinsa. Itse äänimaailmaan olisin kaivannut enemmän monipuolisuutta, toki tähän vaikuttaa paljolti peliympäristö.

Ei petä

Uncharted on aina varma valinta – se ei petä pelaajaa. Jos olet pelannut aiempia osia, suosittelen lämpimästi tätä peliä.

 

Jätä kommentti