Jutut Vinkit

WordPress-sovellus on kätevä lisä

WordPress-sovellus
WordPress-sovellus on kätevä lisä sivujesi hallintaan.

Mikäli blogisi/sivustosi on toteutettu WordPressillä (joko itse hostattuna tai valmiina pakettina), voi sitä hallita myös WordPress-sovelluksella.

WordPress-sovellus on saatavilla tietokoneelle (Windows, macOS) sekä mobiililaitteille (iOS, Android). Mikäli hostaat sivusi itse, vaatii sovellus Jetpack-lisäosan toimiakseen. Koska hostaan blogini itse, jaan kokemuksia vain siitä näkökulmasta.

Koska sovellus vaatii itse hostatuissa sivuissa lisäosan, saattavat sen toiminnot olla hieman rajallisemmat. Sovelluksella onnistuu kaikki perusylläpito: kirjoittaminen, kommenttien ja median hallinta, ulkoasun muokkaus ja tilastointi. Voit myös halutessasi seurata muita blogeja.

Blogikirjoitukseni kirjoitan lähinnä tietokoneella (yleisesti selaimella), matkan päällä niitä tulee tarvittaessa korjailtua puhelimella juuri sovelluksen kautta. Artikkelien muokkauseditori on selkeä ja sisältää kaikki tarvittavat.

Saatavilla myös tietokoneelle

Tietokoneelle saatava versio on pitkälti samankaltainen mitä mobiiliversiot, vain skaalattuna suurempaan kokoon. Itse en niin paljoa käytä sovelluksen tietokoneversiota, mutta se on kätevä vaihtoehto. Windows- ja macOS versioissa en ole huomannut eroa, joten sovelluksen kehittäjä Automattic on ottanut tasa-arvoisesti huomioon eri alustojen käyttäjät.

Sovelluksen voit käydä lataamassa osoitteessa apps.wordpress.com.

Lista artikkeleista.

Tietokoneversiossa editori on rauhoitettu.

Tekstieditori mobiiliversiossa.

Lista artikkeleista.

Mobiilisovelluksen päänäkymä.

Jätä kommentti