Jutut Mielipide Pelit & Viihde

Kokemuksia Elisa Viihteestä

Kokemuksia Elisa Viihteestä

Huhtikuussa tartuin Elisan tarjoukseen ja hankin itselleni Elisa Viihteen, tein tästä myös unboxauksen. Otin samalla kuukauden testiin Elisa Viihde Aitio -lisäpalvelun. Nyt on kulunut pari kuukautta Viihteen kanssa, joten päätin kirjoittaa omia kokemuksia tältä ajalta.

Laitteisto ja toiminnot

Mukana toimitetaan digiboxi, jonka kautta palvelua käytetään. Kyseisen pienen mustan laatikon saa sijoitettua huomaamattomaan paikkaan, se vie vähän tilaa. Boxi tarvitsee kuitenkin tuuletusta varten tilaa ympärilleen, se lämpenee hivenen käytön aikana. Elisa Viihteen digiboxi on muuttunut runsaasti palvelun alkuajoilta.

Boxia ohjataan tietysti kaukosäätimen kautta, joka on kuin mikä tahansa muu medialaitteen säädin.

Päivittäinen käyttö

No, ihan päivittäin TV:tä Elisa Viihteen kanssa en ole käyttänyt, mutta ne päivät jolloin on tullut käyttöä, ei ongelmia ole ilmennyt. Boxi tuntuu reagoivan nopeasti ja palvelun käyttö on sulavaa – tämä toki on riippuvainen vakaasta verkkoyhteydestä.

Käyttöliittymä on selkeä ja helppo omaksua. TV ja sovellukset on eritelty omiin osioihinsa. Sovelluksina toimii mm. Netflix, YouTube, HBO Nordic ja paljon muita.

Ohjelmaoppaan avulla voi valita mitä ohjelmia haluaa tallentaa, lisäksi voit asettaa haluamasi sarjojen kaikki jaksot kerralla tallennukseen, jolloin niitä ei tarvitse yksitellen tallentaa. Opppaasta näkee myös sarjojen tulevat esitysajat useiden viikkojen päähän.

TV-signaali on mahdollista valita joko antenni/kaapelista tai verkosta, itse valitsin signaalin tulemaan suoraan verkon kautta. Kuva on terävä eikä pätki – se toimii kuten pitääkin.

Tallentetia voi kätevästi ajastaa myös mobiilisovelluksen kautta, tämä on kätevää etenkin matkan päällä, tallenteita voi myös katsoa sovelluksen kautta.

Ärsyttävänä piirteenä ohjelmien tallennuksessa on se, että kaikkia sarjoja ei voi tallentaa.

Koska nykypäivänä lähes kaikki TV’ssä esitetyt sisällöt löytyvät kanavien omista verkkopalveluista, ei erilliselle tallennuspalvelulle ole paljoa enää käyttöä, muutama poikkeus toki löytyy. Itse olen käyttänyt tallennustoimintoa vain muutamia kertoja – olisin käyttänyt toimintoa enemmän, mutta yllätyin kuinka moni sarja on jätetty tallentamisen ulkopuolelle.

Viihteeseessä on kuukausittain vaihtuvia ”bonuskanavia”, jotka ovat katsottavissa ilmaiseksi – useimmiten kanvat ovat olleet urheiluun liittyviä.

Videovuokraamo

Elisa Viihteeseen kuuluu myös videovuokraamo, josta voit vuokrata elokuvia katsottavaksi. Elokuvakirjasto on yllättävän laaja ja sieltä löytyy runsaasti tuoreitakin julkaisuja. Kovinkaan paljoa itselläni ei vuokraamolle ole ollut käyttöä, mutta sen olemassaolo on mukava lisä.

Elisa Viihde Aitio

Otin kuukauden ilmaiseen kokeiluun myös Elisa Viihde Aition. Palvelu sisältää elokuvia ja sarjoja, se on siis kuin Netflix tai HBO, mutta Elisan sisällöllä.

Palvelun suurin osa sisällöstä on kotimaista – tämä on joko hyvä tai huono asia. Itse löysin valitettavasti vain yhden kiinnostavan sarjan, jonka tuotantokaudet katsoin, lisäksi muutama stand up esitys.

Itseäni kiinnostavia elokuvia en palvelusta löytänyt – kotimaista tuotantoa kun en niin paljoa kuluta.

Kelpo kokonaisuus

Maksan Elisa Viihteestä noin pari kymppiä kuukaudessa (taloyhtiön tarjous), tähän sisältyy palvelun lisäksi nopea verkkoyhteys. Saamani hinta on siis hyvä, sillä jos haluaa vain verkkoyhteyden, ei se tule paljoakaan edullisemmaksi.

Yle Areena, Ruutu, MTV Katsomo, FOXplay yms. muut palvelut ajavat osittain saman asian mitä Elisa Viihde – useimpia TV-sarjoja voi katsoa näistä edellä mainituista palveluista ilmaiseksi ilman lisälaitetta.

Elisa Viihde on parantunut äärimmäisen paljon sen alkuajoilta, jolloin palvelun nimi koettiin kirosanaksi. On hienoa, että Elisa on kuunnellut asiakaspalautetta ja luonut palvelusta helpon ja toimivan kokonaisuuden.

Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö.

Jätä kommentti

3 kommenttia

  • Miksi taltioituihin ohjelmiin ei tule suomenkielistä tekstiä, vaikkapa, esim sydämen asialla, vaikka lähetyksessä on??

  • Elisa viihde,tekniikka ja valikot jääneet 90-luvulle,en suosittele.välillä jumittua /pätkii kanavat.välillä ei toimi kanava valinta,kuvan laatu heikko,netti pätkii. Palvelun laatu surkea.

%d bloggaajaa tykkää tästä: