Mielipide Pelit & Viihde

Mikä on Nintendo 3DS -käsikonsolin asema?

Onko 3DS:n päivät luetut?

Vuonna 2004 julkaistun Nintendo DS -käsikonsolisarjaan julkaistiin reilut kuusi vuotta sitten uusi Nintendo 3DS -käsikonsoli, jota on päivitetty jo muutamaan kertaan. Lisäksi konsolista on 2DS -variaatio, joka nimensä mukaan näyttää vain 2D kuvaa. 3DS’n uniikki ominaisuus on näyttää 3D-kuvaa ilman erillisiä 3D-laseja.

Nyt kun Nintendo julkaisi uuden Switch -konsolinsa, on moni varmaan miettinyt mikä on Nintendo 3DS nykyinen asema, ja mitä sille tulee tapahtumaan, Switch kun toimii myös käsikonsolina, hieman isompana sellaisena.

Nintendo 3DS on…

Nintendo 3DS ehdottomasti eroavin ominaisuus on edellä mainittu kyky näyttää 3D-kuvaa ilman erillisiä laseja. Myös konsolin kompakti koko (mallista riippuen) sekä sen erittäin laaja pelivalikoima ovat sen vahvuuksia, kuten myös halvempi hinta.

3DS-käsikonsolilla on mahdollista pelata aiempia DS-sarjan pelejä, mutta ei Game Boy-pelejä, joten pelitarjonta on ylivoimainen verrattuna Switchiin. Konsolille julkaistaan jatkuvasti uusia pelejä, vaikka konsoli onkin suhteellisen vanha (julkaistu vuonna 2011). Perinteiselle DS-konsolille ei tietääkseni olla julkaistu moneen vuoteen pelejä.

Nintendo Switch on..

Nintendo Switch eroaa 3DS-konsolista sen suuremmalla näytöllään, monipuolisuudellaan, tehokkuudellaan sekä siten, että Switch on myös ns. “pöytäkonsoli”, vaikka sitä mainostetaankin myös käsikonsolina.

Konsolin pelitarjonta ei vielä päätä huimaa, mutta on hyvä ottaa huomioon sen nuori ikä. Switchille on julkaistu jo jonkin verran pelejä, mutta osa on jo aiemmin nähtyjä ns. portattuja pelejä. Ehkä tunnetuin Switchille julkaistu peli on The Legend of Zelda: Breath of the Wild, peli on julkaistu myös Wii U’lle.

Parhaimmat päivät takana

Vaikka Nintendolla on kaksi käsikonsolimaista konsolia, elää 3DS vielä jonkin aikaa – näin Nintendokin on antanut ymmärtää, sillä se julkaisi kesäkuussa uuden version 2DS-käsikonsolista. Viimeisin 3DS käsikonsoli, New Nintendo 3DS julkaistiin vuonna 2014 (Euroopassa 2015). Nintendo on kuitenkin ilmoittanut lopettavansa New Nintendo 3DS -konsolin valmistuksen, XL-mallin valmistus jatkunee vielä.

Vaikka 3DS’n parhaat päivät ovatkin takana, ennustan konsolille vielä noin 3 vuotta elinaikaa, ellei Nintendo tuo konsolista täysin uutta mullistavaa versiota (vertaa DS -> 3DS).

Jätä kommentti