Jutut Pelit & Viihde

N64 ei käynnisty

Nyt kävi näin: Nintendo 64 ei enää käynnisty. Se todennäköisesti otti damagea muuton yhteydessä, vaikka kolhujen jälkiä ei näy (eikä sellaisia muistaakseni tullut), pakkausvaiheessa toki saattoi kolahtaa.

Olen googlettanut erilaisia syitä konsolin toimimattomuudelle, vaihtoehtoja löytyikin melko paljon, niistä olen tullut kahteen (todennäköiseen) lopputulokseen.

Todennäköisesti konsolin muuntaja on yksinkertaisesti tullut elinkaarensa päähän ja hajonnut, tämä kuulostaa hieman oudolta, sillä vanha SNES-pelikonsoli toimii edelleen moitteetta. Toinen mahdollinen vika on konsolin jossain komponentissa. Outoa on kuitenkin se, että kun ajoittain kun konsolia yrittää käynnistää, vilkahtaa sen merkkivalo – kuvaa ei kuitenkaan tule.

Uusi tilalle vai muuntaja vaihtoon?

Luulen, että etsin kokonaan uuden (tietysti käytetyn) konsolin hajonneen tilalle. Muuntajia Nintendo 64 toki saa, mutta niiden hinnat ovat usein melko korkealla, ja koska vian alkuperä ei ole 100% varma, on parhain hankkia tilalle toinen konsoli.

Uusien käytettyjen konsolien hinnat liikkuvat noin 40–100 euron välillä, riippuen toki sen kunnosta ja mukana tulevista varusteista (kuten ohjaimet ja kaapelit), päälle tulee usein myös postimaksut mikäli sen ostaa ulkomailta. Muuntajista saa pulittaa jopa 50 euroa.

Toki voisin kokonaan unohtaa kyseisen konsolin, mutta viimeisin sille hankkimani peli Rayman 2 jäi niin hyvään kohtaan ettei sitä voi vaan jättää kesken.

Jätä kommentti