Jutut

Säilytyslokerikon uumenista…

Game Boy Advance SP
Game Boy Advance SP

Avasin sängyn alle jo unohtuneen säilytyslokerikon, se oli täynnä vanhoja CD-levyjä, kaapeleita, adaptereita ja muuta roinaa. Löysin kaiken sen seasta helmen – Nintendon kokoontaitettavan GameBoy Advance SP -käsikonsolin, eli lyhyesti GBA SP. Konsolissa oli sisällä Donkey Kong Country 3 -peli jo valmiiksi asennettuna, käänsin konsolin kytkimen ON asentoon, mitään ei tapahtunut – akku oli tyhjä.

Kaivoin samaisesta lokerikosta käsikonsolin laturin, en muistanutkaan sen olevan brittiversiota, onneksi löysin siihen sopivan adapterin ja laitoin laitteen oitis latautumaan.

Muistoja…

Muistan kun ostin kyseisen konsolin käytettynä noin 10–12 vuotta sitten 50 eurolla, mukana tuli muutamia pelejä, kuten Gunstar Super Heroes ja Super Mario Advance. Alussa mainitun DonkeyKong Country 3 ja Driv3r-pelin muistan ostaneeni jälkikäteen, jonka aiemmat osat löytyvätkin SNES-pelikonsolilta.

Konsoli käyntiin!

Hetken laitteen latauduttua sain sen käyntiin, virtakytkin ei tosin ollut enää niin hyvässä kunnossa, joten sitä piti varovasti käyttää, muutoin laite saattoi sammua ilman mitään varoitusta.

Aluksi ajattelin vain testata kuinka käsikonsoli toimii, hetken päästä huomasin tunnin vierähtäneen sen parissa tuoden monia teinivuosien ja intin aikaisia muistoja. Etenkin Donkey Kong ja Gunstar -pelit olivat yhtä hyviä mitä muistinkin – täynnä tasohyppelyä ja toimintaa, itselleni jo klassikoita…

Palasin säilytyslokerikon ääreen ja löysin sieltä muutaman GBA-pelin (Donkey Kong ja Driv3r) pahvikotelonkin, ne alkavat jo olla arvotavaraa! Lokerikosta löytyi myös armeijan aikaisia tavaroita; muistivihkonen ja se legendaarinen kampa.

Konsolin saa taitettua kompaktiin kokoon

Game Boy Advance SP avattuna

Jätä kommentti