Jutut Mielipide

Vertailussa Echo Dot -älykaiuttimet

Amazon Echo Dot

Amazon tarjoaa useita eri malleja Echo-älykaiuttimestaan, näihin kuuluu mm. edullinen Echo Dot. Tässä jutussa verrataan vanhempaa 2. sukupolven Echo Dot -älykaiutinta uudemman 3. sukupolven kaiuttimen kanssa.

Fyysiset erot

Echo Dot 2nd generationEcho Dot 3rd generation
Koko: 84 x 84 x 32 mmKoko: 86 x 86 x 43 mm
Kaiutin: 1,1 tuumaaKaiutin: 1,6 tuumaa
Paino: noin 160 grammaaPaino: noin 300 grammaa

Kolmannen sukupolven kaiuttimen paino on lähes kaksinkertaistunut edelliseen verrattuna, tämä selittyy osin selvästi suuremman kaiutinelementin ansiosta. Muodoltaan kaiutin on tutun pyöreä, mutta sen reunoja koirstaa kangaspinta tuoden sille enemmän premiumkaiuttimen tuntoa.

Liitännöissä on pieni ero: Echo Dot 2 saa virransa microUSB:n kautta, Echo Dot 3:n virta tulee DC-liittimen kautta – tämä selittyy suuremman kaiutin elementin takia. Molemmista löytyy 3,5mm audioliitäntä.

Vähemmän mikrofoneja

Ehkä mielenkiintoisin ero piilee mikrofonien määrässä. Toisen sukupolven Echo Dotissa mirkofoneja on seitsemän kappaletta, uudemmassa niitä on vain neljä.

Vaikka mikrofonien määrä on vähentynyt, kuulee uudemman sukupolven Echo Dot komennot jopa paremmin.

Parempi äänenlaatu

Koska uudemmassa Echo Dotissa on hieman suurempi ja voimakkaampi kaiutin, parantaa tämä huomattavasti sen äänenlaatua – eron huomaa etenkin musiikissa, jossa matalat äänet toistuvat yllättävän hyvin. Myös Alexan ääni kuulostaa luonnollisemmalta.

Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään musiikkihifistelijän elämys, sillä laitetta ei olla suunniteltu musiikki edellä.

Koska mm. musiikin ohjaus on äärimmäisen kätevää Alexan kautta, tulee kaiuttimella kuunneltua melko paljon musiikkia. Amazon sallii muidenkin kuin Amazon Musicin käytön kaiuttimessa, esimerkiksi Spotify.

Molemmissa kaiuttimissa musiikki/ääni on mahdollista ohjata joko bluetoothilla tai audiokaapelilla toiseen kaiuttimeen, teoriassa tämän avulla normaalista kaiuttimesta pystyy tekemään älyllisen.

Sama tuttu Alexa

Koska kyseessä on Amazonin älykaiutin, löytyy molemmista se sama tuttu Alexa – valmiina vastaamaan mitä oudompiin kysymyksiin. Alexan avulla onnistuu esimerkiksi. Hue-valojen ohjaus ja usein myös muiden kodin älylaitteiden hallinta.

Echo Dot 2nd Gen unboxaus löytyy täältä. Echo Dot 3rd Gen unboxauksen löydät tästä.

Amazon Echo Dot 2
Toisen sukupolven Echo Dot on reunoiltaan kiiltävää muovia.
Amazon Echo Dot 3
Kolmannen sukupolven Echo Dotin reunoja koristaa kangaspinta.

Jätä kommentti