Jutut Mielipide

Arvostelussa Fuj:tech WMK100

Fuj:tech WMK100
Verkkokauppa.comin edullinen näppäimistö ja hiiri -yhdistelmä.

Verkkokauppa.comin tavaramerkki Fuj:tech toi markkinoille edullisen langattoman näppäimistö ja hiiri -yhdistelmän, josta ilmeisemmin mallinimi WMK100 tulee. Hintaa yhdistelmällä on vain 12,90 euroa, mutta näkyykö halpa hinta?

Näppäimistö

Näppäimistö on tavallista kapeampi, sillä siinä ei ole erillistä sivussa olevaa numeronäppäimistöä – näin hiirelle jää paremmin tilaa ja olkapäätkin kiittävät. Itse näppäimet ovat kuitenkin täysikokoisia, joten suuremmmillakin sormilla näppäily onnistunee. Pohjasta löytyy säätöjalat, jolla sen saa ergonomisempaan asentoon sekä luukku AAA-pariston vaihtamiseen

Näppäimet ovat ainakin omaan makuuni mukavan jämäkät ja antavat miellyttävän napsahduksen, näppäimiä pitää painaa hivenen kovemmin mitä esimerkiksi kannettavista tietokoneista tuttuja. Näppäimet toki “vaappuvat” hieman kun niitä tarkemmin tarkastelee, mutta käytössä sitä ei huomaa.

Funktio-rivin näppäimissä on lisäksi myös pikapainikkeita eri toimintoihin, kuten äänenvoimakkuuden säätöön.

Hiiri

Mukana tuleva hiiri on kooltaan erittäin pieni ja kevyt, se sopii satunnaiseen käyttöön, mutta täyspäiväiseen se ei ainakaan itselläni sovi. Paljoakaan tästä ei voi sanoa: hiir kuin hiiri.

Hiiren pohjassa on pieni kolo, johon vastaanottimen saa talteen: tämä on kätevä lisä, sillä pienet laitteet tahtovat hukkua. Pohjasta löytyy myös luukku AA-parison vaihtamiseen.

Hiiri sammuu automaattisesti, mikäli se on käyttämättömänä seitsemään minuuttia.

Vastaanotin kiinni ja menoksi!

Näppämistö ja hiiri -yhdistelmä on helppo asentaa: vastaanotin vain laitteeseen kiinni ja menoksi! Olen testannut sitä niin Macilla, Windowsilla, PS3- ja PS4-konsoleilla sekä Raspberry Pi:llä, tosin Pi:llä hiiri toimi melkoisella viivellä.

Vastaanotin on pieni ja huomaamaton, joten sitä ei vahingossa väännä irti USB-portista.

On vaikea uskoa, että tämän hintainen näppämistö ja hiiri -yhdistelmä voi olla näinkin positiivinen yllätys. Jos jotain negatiivista pitää löytää, niin ainakin paristoluukku on ensimmäisellä avauksella kankea.

Suosittelen, mikäli haet kapeampaa näppäimistöä ilman sivulla olevia tilaa vieviä numeronäppäimiä.

Fuj:tech WMK100

Näppäimistön vasemmassa laidassa on kapea levennys, jonka sisältä löytyy paikka AAA-paristolle. Lisäksi kyljessä löytyy merkkivalot Caps Lockille ja virralle. Erillistä virtakytkintä ei ole.

Fuj:tech WMK100

Oikeasta laidasta ei löydy numeronäppäimiä.

Fuj:tech WMK100

Pieni matalan profiilin hiiri. Hiiri yhdistyy tietokoneeseen kun sitä klikkaa muutaman kerran.

Fuj:tech WMK100

Pieni USB-porttiin sijoitettava langaton vastaanotin. Vastaanottimen saa talteen hiiren pohjassa olevaan koloon.

Jätä kommentti